0   

Simon @zviz 6. Jul 2009, 09:31

Pozdravljeni

Imam nekaj mesecev starega EOS 1000D in mi kar naenkrat ne zajema več barv. Torej karkoli nastavljam, v kateremkoli načinu, vedno mi posname monochrome sliko - pravzaprav malo na vijolično potegne. Ugotovil pa sem, da če odstranim baterijo, mi po ponovni vstavitvi prvo sliko pa naredi barvno... vse ostale pa spet ne. Ali mislite, da mi je kdo kakšne nastavitve spremenil, pa jih ne najdem (ker to se je začelo dogajat po tem, ko je nečakinja fotografirala z njim)? Ali naj poskusim naložit nov firmware? Ali kar takoj na servis?
 0   

Peter Atanackov @Geo 6. Jul 2009, 09:42

Tole pa verjetno ne bo melo nič opravka z baterijami. Jaz bi ukrepal v tem zaporedju: Resetiral nastavitve (povrnitev tovarniških nastavitev), poskusil dat nov firmware gor in ce to ne deluje servis.

Canon dead
 0   

iztok @izo 6. Jul 2009, 10:29

probaj tudi drugo kartico.
 0   

tmt @tmt 6. Jul 2009, 21:59

Za začetek pa le vzemi navodila v roke in v meniju Picture style nastavi iz monochrome nazaj na standard.
 0   

Simon @zviz 7. Jul 2009, 08:21

tmt;

Ni to... sej pravim, da sploh ni monochrome. Sem dal tud povrnitev tovarniških nastavitev, pa še firmware sem nov naložil, pa še vedno isto. Tudi če slikam brez spominske kartice je isto. Samo če odstranim in ponovno vložim baterijo (pravzaprav je dovolj, da odprem vratca od baterije), je prva slika OK.
 0   

Dejan Bogdanov @Dead_Kennedy 7. Jul 2009, 08:26

Canon ... upset bigrazz
 0   

Peter Atanackov @Geo 7. Jul 2009, 09:48

Pol pa žal samo še servis ostane. : confused
 0   

Simon @zviz 7. Jul 2009, 18:10

J že na servisu. Bom sporočil kako se bo razpletlo. Hvala vsem za nasvete!
 0   

Simon @zviz 19. Avg 2009, 06:08

Evo, včeraj dobil aparat iz servisa. Zamenjati so morali vezje. Sicer je kar nekaj časa trajalo, ampak so čist korektni.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati