0   

klavdy @klavdy 14. Jul 2009, 14:05

Kupila sem digitalni fotoaparat samsung digimax i50. Sedaj pa imam težavo z vklopom aparata. Vstavla sem baterijo (li-on), pa se aparat sploh noče prižgat. Potem sem pa inštalirala priložen cd pa priklopla aparat in računalnik (baje se polni prek usb priklopa) pa računalnik sploh noče zaznat nove opreme in to na nobenem usb vhodu.
Možno je tudi, ker je aparat nov, da je prazna baterija in zato noče zalaufat, problem pa je, ker mi ga ne zazna in ga ne morem napolnit.


Sedaj me pa zanima, kakšne možnosti obstajajo, da to spravim v pogon.
 0   

Peter Atanackov @Geo 14. Jul 2009, 14:27

Po moje ne rabis nic instalirat, da bi se ti polnilo, itak dobi elektriko iz USB-ja tako ali tako.

Obrni se na navodila, ti bodo znala še največ pomagat.
 0   

klavdy @klavdy 14. Jul 2009, 15:41

CD imam zram pa sn ga inštalirala. Vprašanje je tudi, zakaj mi ga ne zazna, ko ga vklopim v usb. Po moje bi se aparat mogo prižgat tud, če se še nič ne polne, glede na to, da je nov.
Navodila so pa samo v angleščini in nemščini, pa je malo problem glede razumevanja smile
 0   

tmt @tmt 14. Jul 2009, 19:41

Aparat, oziroma baterija se nikakor ne polni preko USB-ja. Zato poišči adapter z napajalnim kablom in ga priklopi na aparat, ker je možno, da je baterija preveč prazna. Sam aparat ima najbrž tudi gumb za vklop in izklop, tudi tega poišči, ker ti izklopljen aparat računalnik ne more zaznat kot novo strojno opremo.
 0   

klavdy @klavdy 14. Jul 2009, 20:07

Meni se tud to malo čudno zdi, kako se polni prej usb-ja. Pa sem klicala na servis oz. tja ko sem ga kupla, ker sn misla, da so mi ga pozabli priložit, in so mi pojasnili, da se polni prek usb-ja oz. računalnika. Obstaja pa možnost, da se kupi polnilec za v avto (kot pri mobitelu). Ne vem, če je to vse res, ker se na te stvari ne spoznam preveč.

Sem našla gumbek za vklop/izklop, pa nič ni, sploh ne reagira. Ker če je aparat tolk prazn, da se ga še prižgat ne da, mi ga potem tud zaznalo ne bo in, če ga ne bo zaznalo, mi ga tud napolno ne bo.

Bom malo povprašala, če se da dobit kakšen polnilec, vseeno me pa čudi, da ni priložen.
 0   

Aleš @lial 14. Jul 2009, 20:44

V spletni trgovini Mixi piše:
Citiram:
Priloženo USB kabel, Li-ion akumulatorska baterija SLB-0737, napajalni kabel za AC adapter, AC adapter za polnjenje baterije oz. napajanje fotoaparata

Če vsega tega ni zraven, potem je bilo pri nakupu nekaj narobe...
Kontaktiraj prodajalca!
 0   

tmt @tmt 14. Jul 2009, 21:30

Najbrž res nisi dobila vsega, ker piše to, kot pravi Lial.Vseeno pa poizkusi vzet baterijo ven in ga priklopi na računalnik, ter vklopi. Če bi se polnil ali napajal preko USB bi moral delovat, brez baterije, kar pomeni, da vključiš direktno napajanje.Ker obstaja možnost, da je baterija čisto prazna in najbrž je v tem primeru ne boš več napolnila, torej ti s prisotno baterijo v aparatu ne bo deloval. Ali pa, da si premalo časa pustila vse skupaj priklopljeno.
 0   

tmt @tmt 14. Jul 2009, 21:41

Aja še to, če bi se napajal preko računalnika, to z zaznavo nima nobene veze, ker ima USB stalen tok, ko je računalnik prižgan, tako kot ene vrste napajalni kabel.
Se pravi poizkusi brez baterije s priklopom na USB in boš takoj videla, če dela, v kolikor ne potrebuješ napajalni kabel in adapter. Pa preveri po slikah iz navodil ali na aparatu samem, če sploh prav obrneš baterijo.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati