0   

nikkita @nikkita 4. Avg 2009, 20:49

Živjo.
Bliža se diploma in s tem izbira darila (YEY!! thumbsup ). Odločila sem se, da se bom resno začela ukvarjati s fotografijo, zato sedaj zbiram informacije.
Seveda zbiram gradivo da se naučim malo teorije, kupila pa bi si rada dober DSLR fotoaparat, ki ga bo mogoče kvalitetno nadgrajevati in da se bom nanj lahko zanesla.
Prosim, predlagajte mi kakšen model; predvsem pa prosim za nasvet, na kaj naj pri nakupu pazim... Kaj je pomembno pogledati, katere zadeve se rade kvarijo, kje so pasti za naivnega kupca kot sem jaz biggrin ?

Hvala za potrpljenje, vem da imate že poln kufer takšnih začetnikov, ki ne vedo kje začeti....

Pozdravček
 0   

Ratter @Ratter 5. Avg 2009, 05:46

Ker se boš sedaj začela resno ukvarjati s fotografijo,domnevam,da si se do sedaj ljubiteljsko ukvarjala in da imaš osnovne pojme o fotografiji že razčiščene.
Ker drugače bo DSLR kar razočaranje.Sploh od začetka.
Nekih strašnih pasti,kolikor jaz vem za kupce ravno ni veliko.
Fotoaparat si prej oglej v kakšni trgovini,da ti lepo paše v roko,ker občutek držanja je kar pomemben.Za začetek priporočam dva objektiva.Enega za bolj bližnjo fotografijo (širši kot),drugega za bolj oddaljene zadeve.Recimo kakšen 18-55 in kakšen 70-300mm objektiv.Stabilizator je dokaj pomemben,da posnetki niso streseni.
Če gledaš kakšne športne prenose po TV ali kakšne resne dogodke,kjer je dosti fotografov prisotnih,imajo večinoma vsi Nikone ali Canone v rokah.Res je tudi,da je za ti dve znamki nekje največja zbirka objektivov na izbiro.To pa seveda ne pomeni,da so druge znamke slabe.Niti slučajno.Hočem reči,da je verjetnost,da ko se enkrat odločiš za neko firmo,potem ostaneš na tisti firmi.Stvar je v tem,da stalno dokupuješ robo,ki paše k tvoji firmi fotoaparata.(beri objektive,fleš,baterije...)
Sicer je pa vse skupaj stvar denarja.Če bi se hoteli tukaj o čem konkretnem pogovarjat,moraš napisat približno koliko si pripravljena odštet za začetek.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati