0   

Žiga @thunder_road 5. Avg 2009, 14:37

Pozdrav!

Imam dokaj nenavaden problem, na katerega nikakor ne znam poiskati odgovora. Namreč, zadnjič sem slikal s svojim Zorki 4 fotkičem, za film pa se je potem izkazalo, da je ostal praktično od svetlobe nedotaknjen. Pri čemer pa sem imel vseskozi različne nastavitve zaslonke in čas (pač glede na svetlobo), tudi film je bil (vsaj 99,9% sem prepričan) pravilno vstavljen. Tako da me zanima, če morda kdo od vas ve, kje bi še lahko tičal problem, oz. če sem kaj spregledal. Hvala za pomoč, sem pač še nov z Zorkijem.
 0   

Andrej @biondo 5. Avg 2009, 15:41

..hehehe.. nisi odstranil pokrovčka na objektivu...
 0   

alividmar @alividmar 5. Avg 2009, 16:42

Poglej če ti zaklop deluje v redu.
Odpri zadaj pokrov ( kjer vstaviš film) in pri različnih časih sproži aparat.


LP
 0   

Žiga @thunder_road 5. Avg 2009, 17:32

@biondo: brez skrbi, tako ali tako sam dol zleti ob kakšnem bolj resnem gibu grin

@alividmar: sem probal včeraj s tem, tako da sem nekajkrat sprožil pri različnih časih. Po mojem očesu sodeč je delovalo, kot bi moglo. Niti ni bilo nobenih zatikov. Najprej sem pomislil, da se prav tam kaj zatika. Čeprav bi moral bit film vsaj malo osvetljen. Ker problem je pa ravno v tem, da prejšnja rola filma pa je bila v redu

Notri je trenutno nov film (kar sicer pri tej nesigurnosti ni bilo pametno narest), tako da me zanima, če bo s tem enako.
 0   

Andrej @biondo 6. Avg 2009, 01:03

Poslušaj zaklop če pri 1/500 štrcne hitreje kot npr 1/30s... kaj pa zaslonka v objektivu, kako jo kaj štelaš po potrebi?
 0   

Žiga @thunder_road 6. Avg 2009, 11:26

biondo je napisal/a:
Poslušaj zaklop če pri 1/500 štrcne hitreje kot npr 1/30s... kaj pa zaslonka v objektivu, kako jo kaj štelaš po potrebi?


Ja, hitreje kot pri 1/15 (1/30 vrednosti nima). Tudi bulb očitno deluje. Pri daljših časih se pojavi tudi zvok, podoben kot če bi nekaj odvijal, pa tudi gumb z rahlo silo sam vleče proti hitrejšim vrednostim, ko ga dvigneš, da bi ga premaknil na drugo vrednost (samo takrat, ko je prej nastavljen na daljše čase).

Z zaslonko, to verjetno misliš nastavitve, ko slikam? Običajno f/16, f/11 do f/8 na soncu, ponoči pa bolj odprto. Na tem filmu so bile večinoma ravno nočne slike, ne pa vse.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati