0   

bimboen @bimboen 20. Avg 2009, 20:35

Lep pozdrav. Bom hiter..

Pravkar sem prinesel domov svoj novi že omenjen aparat.. v fotografijo se šele uvajam in se ne spoznam tolk na takšne bolj napredne fotoaparate. zdej ne vem a sem neumen al kaj.. ampak, ne znam narediti tako da se mi na zaslonu pokaže kaj slikam!? sliko lahko vidim potem ko že slikam, ampak da vem KAJ slikam morem gledati skozi tisto majhno odprtinico zgoraj(nevem kako se strokovno reče).. v glavnem na displayu mi skos kaže nastavitve, ki se jih preprosto ne morem znebit da mi bi kazalo sliko..

Vsaka pomoč resnično dobrodošla!

LP, bimbo
 0   

Žiga @thunder_road 20. Avg 2009, 20:48

Live view? ... pri 450D, če nastaviš na katerokoli od "creative" variant slikanja (manual, AV, Tv, P...), potem samo še "set" gumb" stisneš in bi moglo it ...

500D ima pa že poseben gumb za to.
 0   

bimboen @bimboen 20. Avg 2009, 21:01

aha, ja live view sem mogu vklopit. čeprav morem pa rečt da je kvaliteta slike na ekrančku presenetljivo slaba, mogoč zate ker je slaba svetlost v sobi. focusirat se pa tudi ne da v live view?
 0   

Jani @Darkmaster 20. Avg 2009, 21:18

za fokus moreš stisnt enga od tistih 2h mičkninih gumbkov kjer pozoomiraš ali oddališ sliko ko jo gledaš (mislim da desno od e lock)

ti pa priporočam da se odvadiš gledat v live view ker je res slaba slika in glej skozi okular (al kakorkoli se že kliče) ker je dosti lepše pa še baterija ti zdrži dosti več časa pa seveda bol hitro fokusiranje je pa še kaj bi se našlo ...
 0   

Žiga @thunder_road 20. Avg 2009, 21:34

Ja, kot je povedal že Darkmaster pred mano, Live view ne da ravno dobre slike, ali take, ki bi potem dejansko bila, ko jo boš gledal na računalniku. Kvečjemu zna biti priročen, če slikaš iz kakšnih takih kotov, ko težko gledaš čez okular.
 0   

Jernej @Horse 20. Avg 2009, 22:55

Nočem izpasti nesramen, a žal takega vprašanja ne znam postaviti na bolj vljuden način.

Veš kakšen fotoaparat si kupil? Z SLR-i se ne da slikat preko zaslončka. Seveda so tu še live view-i, samo to je zgolj dodatna funkcija, ki ti olajša, kot že omenjeno, neugodne pozicije pri kadreranju, načeloma pa ni mišljen za stalno uporabo. To, da moraš za fotografiranje gledat skozi okular, bi rekel, da je pri tej stopnji fotografske opreme, prej prednost kot slabost.

Nekako se ne moram znebiti občutka, da pravzaprav nisi dorasel opremi, ki si si jo omislil oz. nisem prepričan, da si vedel kaj točno kupuješ.

Pa še enkrat, to ni mišljeno kot kakšna kritika v striktno negativnem smislu.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati