0   

hans @hans 30. Sep 2009, 08:59

Po zadnji posodobitvi Picase je funkcija: učinki: izostri šla v nič. Prej, ko se je prvič pojavila možnost nastavitve jakosti efekta z drsnikom, je bila ta funkcija fantastična: hitra, učinkovita... Sedaj pa baje ostri samo robove... Jaz sem bil od te funkcije pravzaprav "življenjsko odvisen", sedaj pa ne vem, ali je še kje kak učinkovit in preprost program, ki to tako dobro reši, ali je kje možno naložiti verzijo pred zadnjo posodobitvijo? To, kar je sedaj, traja pol stoletja in je popolnoma zanič. A ima še kdo take težave? Jaz sem jo veliko (skoraj pri vsaki fotki) uporabljal. Nekaj slik sem tako rešil, nekaj pa iz povprečnih naredil odlične. Je možno, da sem kje staknil kak virus, saj se mi je včasih Picasa ugasnila takoj, ko sem jo vklopil in prav ostrenje sedaj dela izjemno počasi? Sem jo tudi že deinstaliranl in ponovno naložil. Sedaj se vsaj izklaplja ne več. Sem pa tudi iz računalnika pobrisal vse fotke in filmčke naložene iz mobitelov, ker mi je javljalo, da je pri enem od teh fajlov prihajalo do napake.
Imam Fuji finepix S9500 in me jezijo neostre slike. To se še posebej pojavlja, če slikam z 28mm ekvivalent. Če zumiram na vsaj 35mm ali več, ti problemi niso tako očitni.
 0   

Aleš @lial 30. Sep 2009, 09:34

Ne vem, jaz tega občutka nisem dobil, res pa je, da ostrenja ne uporabljam prav pogosto, pravzaprav le za predogled kaj bi bilo, če bi bilo...
Mogoče bi lahko poskusil naložiti Irfan-a, ki ima kar nekaj funkcij zelo kvalitetno rešenih.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati