0   

Miha @mistika 30. Sep 2009, 10:39

Živjo

sem totalen laik kar se tiče kamer, pa se ne morem odločit med tema dvema...
Katero bi mi vi priporočili, da jo vzamem...

LP
 0   

Ratter @Ratter 30. Sep 2009, 14:54

Bi rekel,da nisi na pravem forumu.Tole je fotografski forum.
Če te zanima fotoaparat,kar vprašaj.
 0   

Aleš @lial 30. Sep 2009, 15:06

Res ni pravi forum, pa vendarle - videokamera, ki ima zapis na DVD medij je zadnja zadeva, ki bi jo priporočil komurkoli. Moral sem jo uporabljati le dvakrat, pa je ne bom nikoli več - obakrat sem imel neskončne probleme, pa to je že druga zgodba.
Zato bi bil moj odgovor - nobena od predlaganih.
 0   

BorisB @BorisB 30. Sep 2009, 20:31

Glede na to, da smo v letu 2009, da prihaja digitalna televizija, imamo 4320734203870 colske plazme itd. se nikakor ne splača kupovati kamere, ki snema v standardni ločljivosti.
 0   

Miha @mistika 1. Okt 2009, 09:38

Aha, to so mi že rekli na nekem drugem forumu, da ni vredu če je na DVD zapis...
Potem se bom pa odločil za tole kamerico, če sklepam iz vaših odgovorov, bi naj tale bile veliko boljša...

Še enkrat hvala za odgovore thumbsup thumbsup thumbsup
 0   

Milan @mix 1. Okt 2009, 13:08

Za domačo uporabo, kjer ni tako hudo pomemebno ali ti kašen del posnetka manjka je ok.
Moje iskušnje z JVC malo večjo GZ hd7 s trdim diskom niso bile ravno najbolj pozitivne v smislu sigurnosti. Po vsej verjetnosti ti računalnik (Premier ali katerikoli drugi program za video obdelavo) ne bo prepoznal kamere in ne boš mogel " capture" varijanto uporabljat.
Programska oprema za spravit posnetke na računalnik je običajno od JVC in ima kar nekaj problemov. Se pravi, najprej potegneš v ta program video izrezke( so v "TOD" formatu, ki jih potem moraš z " Power director" programom prekonvertirat v Mpeg2 format, da jih sploh računalnik lahko prikaže. Po kovertiranju jim spremeni imena in jih razmeče tako, da porabiš ure, da jih zložiš tako kot so se dejansko odvijali.
Kot sem na začetku napisal, pa je bil največji problem, ker je vedno bil vmes kakšen izrezek, ki je bil črn, in se ga ni dalo odpret, kar mogoče za domačo uporabo niti ni tako hudo pomembno. Jaz sem jo uporabljal kot drugo kamero pri snemanju porok in je bilo kar pomembno da prineseš domov vse posnetke. Zato vsi profi snemalci prisegamo na HDV - se pravi še vedno sonyeve mini dv - kasetke. Velika prednost je tudi samo arhiviranje, kasetko spraviš in jo imaš za vedno, s tredega diska pa so ti fajli tako veliki, da jih običajno po tem ko si sestavil film brišeš.

Svetujem ti da pred nakupom preveriš, kako točno pri tej kameri poteka prenos posnetega materiala na računalnik. Naj ti v trgovini praktično pokažejo.
 0   

Miha @mistika 7. Okt 2009, 13:59

Hvala MIX thumbsup thumbsup thumbsup


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati