0   

blanka @BlankaPiromanka 2. Okt 2009, 21:58

Ojla.

Imam fotoaparat Olympus e 420 z trenutnim objektivom 17.5-45mm. Kupujem novega, ker mi tale ne odgovarja toliko.
pa me zanima kakšno mnenje glede tegale objektiva: http://www.lovecnacene.si/objektiv-sigma-55-200-f4-5-6-4-3-olympus-panasonic-leica/m/65731/.
sem pač še začetnik, zato trenutno gledam še cenejše zadeve, dokler se jih vsaj dosti dobro ne naučim uporabljat.tale mi cenovno ustreza,ampak o specifikacijah ne vem veliko. Tako, da bi lepo lepo prosila, eno dobro duščo, ki ima par minutk časa in bi mi povedal če je to za začetnika ok nakup, oziroma če je objektiv kolikor toliko uredu in boljši od sedanjega. slikam pretežno pokrajinske slike pa tudi makro.
In še tole glede makro leče. Za objektiv Sigma, če se določim za nakup, katera leča bi bila tista prava in da cenovno nekako ne sega čez 30 €?

Še enkrat lepo lepo prosim za pomoč, ker sem čist zgubljena in nebi rada kupila kar nečesa kar mi nebi odgovarjalo.

Hvala hvala smile
 0   

Kovalsky @Kovalsky 7. Okt 2009, 15:41

Za ta denar cenejšega (novega) objektiva, ki bi ti pasal na Olyja ne boš dobila.
Pri krajinski fotografiji ga boš težko uporabila, saj spodnji 55mm prevedeno v Olyjev "jezik" pomeni 110mm, na "tadolgem" koncu pa boš imela spodobnih 400mm, vendar za kakšne ptiče slikat ravno ne bo, ker je polno iztegnjen malce mehak kar se ostrine tiče, za šport pa tudi ne, ker je precej počasen.
Za makro bi bil pa tako-tako.....če že, potem priporočam predlečo Raynox DCR-250, poprašaj v Fotodiskontu, stane pa več kot 30 ojrov....kaj cenejšega raje ne devaj gor.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati