0   

Bond007 @Bond007 11. Okt 2009, 19:33

Odločam se za nakup novega fotoaparata. Gledam predvsem med tema dvema fotoaparatoma. Mi lahko prosim kdo svetuje kaj se bolj splača vzeti. Ali se da ta ti. fringing pri sx20 izničiti z novim firmwareom ali pa je to nekaj takega kar se pri fotoaparatu ne da odpraviti? Oba modela imata svoje pozitivne in negativne strani, zato se mi nekako ne uspe odločiti. Kaj vi mislite?
 0   

MATJAŽ KOTNIK @PIPI22 16. Okt 2009, 08:08

Glede na to, da sem preizkusil Canon Powershot sx1 is in da sedaj uporabljam Panasonica DMC - FZ 28, svetujem slednjega in to zaradi in predvsem Leica- ine optike, ki je Fantastična.
Pravijo, ne menjaj konja, ki zmaguje in jaz se bom tega držal.
 0   

tomazpog @tomazpog 16. Okt 2009, 08:49

Sam si lastim Sx20is. Temeljito sem pregledoval oba modela- SX20is in Panasonica. Sam sem se odločil zaradi teh stvari. Zaslon je meni preecej bolj uporaben, ker je vrtljiv v vse smeri. baterije so AA, kar mi nekako bolj sede, saj imaš brez večjih stroškov lahko še set rezervnih s seboj, ali pa jih preprosto kupiš. Največji plus zame pa je oblika oz kako sede v roke. Zame je tukaj Canon boljši, ker je težji in vsi prsti sedejo točno tako, kot sem pričakoval. Panasonic mi nikakor ni sedel v roke, tako, kot bi moral.. Kar se kvalitete tiče, pa takole, z mojih relativno laičnih opažanj. Kvaliteta slike je primerljiva, če nisi ISO freak ( če boš vsako sliko raztegoval do onemoglosti, bo canon malo prej "popustil" pri šumu) , ne boš opazil bistvenih razlik. Oba modela sta me za ta razred kar precej navdušila s kvaliteto slike. Je pa tako s t.i. fringing-om. Pri Canonu je malo bolj opazen, Panasonic pa že sam stvar malo popravi, ampak za moj okus tudi malo preveč "zmehča" sliko. Slike so bile ostrejše pri Canonu. Ampak, kot sem rekel: tako minimalne razlike, da pri vsakdanji uporabi mene ne bi motile. Moje mnenje je, da ne boš zgrešil z nobenim od teh dveh moedlov. Malo preštudiraj, potipaj oba, kako ti sedeta v roke. Glede kvalitete mislim, da ne boš razočaran z nobenim od teh dveh.

LP


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati