0 

canonndale @canonndale 13. Dec 2004, 10:55

Pozdravljeni!

V USA sem našel zelo ugoden objektiv 70-200 f2.8 in me zanima, če mi lahko kdo kako pomaga spraviti objektiv do SLO? Recimo, da gre kdo tja, pride njegov kolega sem, ali obisk sorodnikov za praznike...?

Rade volje dam njemu kak % $$$ za pomoč in uslugo.Raje kot pa naši državi! bigrazz

Drugače pa vas naprošam vse, ki ste že uvažali kakšne rabljene stvari za koristen nasvet!
Na carini so mi poovedali, da naj priložim recimo račun ali kak katalog s ceno, tudi sprintana internet stran s ceno so rekli, da bi bila koristna. Potem pa oni na podlagi te cene in "ugotovljene starosti" zaračunali carino in DDV??? 8O

Zanima me kako delujejo pošiljke "KOT DARILO" ???

Ali pa možnost, da jaz nakažem tipu denar v dveh zneskih in da potem on zraven le eno kopijo nakazila ter tako jaz plačam carino+DDV samo na ta"polovični" znesek!?!

Vesel bom vsakršne pomoči in koristnih nasvetov!

MARKO
   0 

slowenien @slowenien 13. Dec 2004, 11:34

Citiram:
tudi sprintana internet stran s ceno so rekli,


ne ti vsega vrjet tak so meni tudi rekli pol sem nasel najnizjo ceno jim poslal pol se jim ta zdela prenizka in so oni nasli bolso ceno ki pa je bila 50% visja od moje tak da je pol artikl romal nazaj v USA prodajalec pa mi je vrnil denar na sreco.......to je bil moj prvi in zadnji nakup preko luze z dostavo v slovenijo zdaj narocim vse v Avstrijo tudi postnina v Avstrijo je opazno nizja kot v Slovenijo.Pol racunajo ti ddv na tvoj znesek + postnina + lezarina itd idiotsko ce kdo mene prasa na sam znesek ajde koji kurac ma postnina veze poleg in lezarine.Vrjetno je odvisno kake volje so tam na carini.Cene tam preko se zdijo marsikomu mamljive samo se najdejo v evropi tudi take samo malo bol je treba iskat pa je.
   0 

David Vatovec @davidv7 13. Dec 2004, 11:46

Ja, carina ima svoje kataloge in če jim tvoja cena ni všeč vzamejo pač bolj primerno, in kot pravi Slow ti zraven še vse stroške vkalkulirajo, svašta! :fredy:
   0 

Imnata @Imnata 13. Dec 2004, 11:54

Sem slisal eno zgodbo, ko je nek tip narocil zadevo iz ZDA in ko je moral na carino prinesti racun, ga je doma poskeniral in rahlo predelal v photoshopu... ceno malce zmanjsal, mu je sicer ratal sam verjetno ne smes pretiravat...
   0 

canonndale @canonndale 13. Dec 2004, 12:00

SLOW!

Kaj pa če jim prodajalec priloži potrdilo o plačilu, ki mu ga bom moral tako ali tako poslat v USA po faxu?

Bi pač znesek razdelil na dva dela. Recimo da stane 1000$ in dam na enega 590$ in na drugega 410$, priloži pa se tisti za 590$, ki je kao neka realna cena???

Misliš, da bi vseeno hoteli imeti svoje cene?

KAKO JIM LAHKO DOKAŽEM, DA JE OBJEKTIV RABLJEN???

In na podlagi česa oni potem v nasprotnem primeru ugotovijo preostalo vrednost??? 8O
   0 

slowenien @slowenien 13. Dec 2004, 12:04

Jaz dozdaj v Avstriji nisem mel problemov ce kaj kupim posljejo na Dunaj pol od tam dobim posto na svojo posto v bistvu zahtevo da jim poslem kolko je stvar vredna pol predlozim racun od prodajalca poslem nazaj stroski posiljanja sem in tja 2 evra zraven napisem da nisem njihov da imam samo postnolezece pa do zdaj se ni blo carine.Samo zelo redko kaj narocim.V bliznji prihodnosti bom spet en susilec za papir zadeva je tezka 30kg tak da ne vem kak bo to steklo hehehe

To pa nebi vedel kak ti njim dokazes da se gre za rabljeno stvar,v bistvu se itak vidi al pa ti oni napise zraven ne vem.
   0 

Blaž Ogorevc @balž 13. Dec 2004, 12:40

vidim da za tebe v tem primeru ne pride v poštev, ker kupuješ večje stvari.
Ampak drugače pa do 45 eur ni carine ali ddv za nekomercialne pošiljke. Recimo, da ti kdo pošlje zadevo osebno. kako pa je z rabljenimi stvarmi, pa ne vem.
Balž


Look at the Earth talking to you! YAB grin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati