0   

MaIcha @MaIcha 17. Nov 2009, 14:56

lep pozdrav!

Sem mlada nadobudna in neizkušena fotografinja, ki ima ogromno osnovnih vprašanj, o fotografiranju se mi še nekako svita ampak o načinu fotografiranja se mi pa naredi popolna tema. uporabljam Nikon D3000 z osnovnim objektivom in me zanima na kaj moram biti pozorna pri slikanju zunaj, in ali potrebujem odbojnike, če nameravam slikati npr. osebo v naravi ?

že vnaprej hvala za odgovore. smile
lp...MaIcha
 0   

MatM @MatM 17. Nov 2009, 15:26

Pozdrav!

Sicer je vprašanje preveč posplošeno, pa tudi jaz sem še precej "zelen" ampak vseeno.
Za slikanje zunaj je več možnosti. lahko skušaš izkoristiti naravno svetlobo. Odbojnik pride prav za bolj enakomerno osvetljitev. (recimo sonce osvetljuje le levi del obraza, z odbojnikom pa osvetljiš še desni del in ublažiš sence). Lahko uporabiš fleš ali reflektor... itd.

Za začetek mogoče poskušaj izkoristiti naravo, ki je po mnenju mnogih najboljša možna luč. Model postavi na sonce, ozirama tako, da bo osvetljen, ti pa slikaj iz sence, oziroma pazi, da sonce ni naravnost pred ali za tabo. (čeprav se da tudi na ta način narediti odlične fotke).

Pa še to... če se le da, pojdi na kak osnovni tečaj. Odprla se ti bodo nova obzorja. Vsaj meni so se. Za začetek pa tudi na netu najdeš veliko napotkov.

Najboljša svetloba je zjutraj ali zvečer.

LPM
 0   

MaIcha @MaIcha 17. Nov 2009, 15:32

najlepša hvala za odgovor!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati