0   

Tomislav @tomaz_urh 16. Dec 2009, 08:34

, v kratkem grem na obisk v jamo, kako je s fotografiranjem,
kolikor vidim iz prejšnjih zapisov, v jami ni luči in se sveti samo z ročnimi svetilkami,
torej... ali se sploh splača jemati aparat...
če ga bi pa vzel, pa širikokotnik in stolajo,
skatka naprošam za kak nasvet
hvala in lp
tom
 0   

Saša Manojlovič @DrJotz 16. Dec 2009, 09:09

tudi če greš na čisto običajen turističen obisk se splača vzet fotoaprat sabo, če maš pa bolj individualen aranžma pa sploh.

skupina je majhna in jamarji so face, tko da se boš ziher lahko zmenu, da te minutko počakajo da kje postaviš stojalo, ročne svetilke pa skoraj ne rabiš. na glavi majo vsi karbidke in jih prosiš da malo "rišejo" v tvoji smeri je kar dovolj svetlobe.

največji problem je, da si večji del časa v čolnu, kjer ti stojalo ne pride nič prav:) tam se da kaj za silo pri malo višjem iso. aja, prosi ostale naj ti 30% posvetijo po kapnikih, 70% pa direktno v vodo! tako bo voda zažarela v svoji neverjetni barvi, ravno to je čar Križne.

jaz sem dobil idejo, da če bi šel še enkrat, bi si naredil podvodno ohišje za flash in ga potopil pod gladino.

pa velik sreče, predvsem pa uživaj!
 0   
 0   

Bostjan @Archie 16. Dec 2009, 09:19

Jaz sem Križno jamo pred leti obiskal z jamarji in smo prišli iz jame tako blatni, da res ni. V blatnem rovu je bilo tam, kjer smo hodili, cca 10-20 cm židkega drsečega blata ... nepozabno sicer (vključno z drsanjem po zadnji plati grin) . Jaz svoje opreme ne bi vlačil s sabo, če gre le za ogled z jamarji. Kej pametnega brez ustrezne opreme in tovrstnih izkušenj verjetno ne boš spravil skupaj. Za kak posnetek in spomin na obisk je pa lahko tudi kompakt čisto dovolj. Ko enkrat to doživiš, še veliko bolj ceniš Boštjanovo delo.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati