0 

BlackHole @BlackHole 23. Dec 2004, 12:17

Bi mogoče kdo znal povedat, kak lahko ugotovim, da so baterijski vložki defektni, ker ne delajo kot so včasih. Imam namreč dva kompleta (Ni-mH), stara okrog leto (Ansmann), 2000 in 2200 mA. Vendar se mi je pri malo starejšem kompletu (2000 mA) začelo dogajat, da ko jih polne vstavim v svoj aparat (Fuji s602), ga lahko prižgem in ugasnem normalno, se sprehajam po menijih, gledam slike, takoj ko pa stisnem gumb za ostrenje oz. proženje, se LCD ugasne, leče pa ostanejo odprte. Kot bi se baterije v trenutku izpraznile. Mislim, da tudi se, ker če jim dam takoj zatem polnit, se polnijo skoraj tako dolgo kot bi bili prazne (vendar ne vse, morda 2 ali pa 1). Poleg tega sem opazil, da so na zunanji strani te baterije rahlo zgubane. Tista alu folija (ali kar pač je okrog ovito) je rahlo zgubana, medtem ko pri drugem kompletu je ta ovoj popolnoma gladek. Bi lahko bil to kak znak?

Je pa tudi res, da se mi pri drugem kompletu baterij tudi dogaja, da se aparat nenadoma sam ugasne, torej leče se zaprejo. Torej zgodi se enako, kot se zgodi kadar gredo baterije h koncu. Vendar, ko aparat prižgem lahko normalno naredim še precej slik in tudi večkrat ga moram ponovno vklopit. Torej, v tem primeru verjetno niso samo baterije krive. In ne, nimam nastavljeno, da s aparat po določenem času ugasne. To sem namenoma izklopil, pa tudi če že to funkc. vklopim, lahko nastavim samo na 5 min. Aparat se pa ponavadi ugasne mnogo prej. Bi bil potreben kak servis aparata? Je komu kaj znano to obnašanje?
   0 

iztok @izo 23. Dec 2004, 12:21

kupi nov komplet baterij in sprobaj še s temi. a se ti to dogaja bolj v mrazu, baterije zgubijo "amperažo" :mrgreen: na hladnem? v vsakem primeru bi jst tiste stare zamenjal, po mojem ni kriv aparat.
   0 

BlackHole @BlackHole 23. Dec 2004, 13:10

Hmm, pravzaprav je bilo tako. Ko se mi je to prvič zgodilo z starim kompletom (1 leto stare sicer še ne bi smele bit za odmet), torej izklop LCD-ja ob pritisku na sprožilec, je bilo to proti koncu poletja. Potem pa kar precej časa nisem nič fotografiral, kake 2, 3 mesece. Zadnjič pa se mi je kar pogosto izklapljal, bilo pa je to v zaprtem prostoru, torej spet ni bilo mraza. Razen, če se je v tistih 15 minutah vožnje v avtu aparat ohladil in da bi morda spremembe v temperaturi kaj vplivale na to obanašanje.
   0 

Miha Rekar @Mih@ 23. Dec 2004, 13:58

Ansmanove baterije so za max 1000 polnjenj. Mogoče si presegel to... :christmas: :fredy:

   0 

rey_ @rey_ 23. Dec 2004, 15:13

v enem letu?? hmm...če jih je polnil 3x na dan! :mrgreen:
   0 

BlackHole @BlackHole 24. Dec 2004, 11:06

Ni variante, da bi presegel. :mrgreen: Takole od oka, polnil sem jih cirka 30-40 krat. Ne fotografiram dnevno, tudi tedensko ne včasih.
   0 

plizzzzzz @plizzzzzz 24. Dec 2004, 11:25

mam jz tut en kup enih nimh mislim da GP pa so ene iz istih kompletov kar hitr pocrkale druge pa se delajo... tko da kvaliteta dandanasnjih izdelkov je tko tko so pa izdelani po ISO 9000 zihr... stari flexaret iz leta 1950 pa se zmer sljaka :evil:
   0 

rado @rado 24. Dec 2004, 11:39

Čeprav NiMh baterije naj ne bi imele memoefekta ga vseeno imajo in tu še zmeraj velja pravilo do konca izpraznit pa potem napolnit pa ne splača se šparat na polnilcih verjetno niso zastonj tako različne cene le teh dobro je, da ima polnilec procesor ki izklopi, da se ne prenapolnijo priporočljivo je pa tudi da ima polnilec funkcijo praznjenja , ki bi se naj uporabila na vsakih nekaj polnjenj sam uporabljam tak Ansmanov polnilec , ki je bil kar nekaj dražji od podobnih in po treh letih in kar precejkratnem polnjenju baterije še zmeraj delujejo res, da se jim je čas delovanja skrajšal vendar ne več kot kakšnih 30% pri tistih najstarejših.
   0 

BlackHole @BlackHole 24. Dec 2004, 12:29

Ne vem, če sem povedal, ampak imam tak polnilec Rado in sicer Ansmann PowerLine 4.
   0 

mishko @mishko 24. Dec 2004, 12:40

Reskiraj 4 najbolj navadne baterije, in če drži več časa kot tvoji akumulatorji, vsaj veš da je zaradi baterij in ne zaradi aparata. Tako boš brez veliko filozofiranja vedel, kje je napaka. :christmas:
   0 

BlackHole @BlackHole 24. Dec 2004, 14:26

To debato lahko zaključimo, ker sem prišel do drugih ugotovitev, zato odpiram novo debato, predvsem za lasntnike Fuji s 602 in S7000.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati