0   

Prlek @Prlek 6. Jan 2010, 11:08

Pozdravljeni

Rabil bi pomoč od kakšnih fotografov, ki se razumejo na fotografijo smile Verjamem, da je na tem forumu veliko takih.
Natečaj še traja do 10. januarja in takrat bi morali izbrati 10 fotografij različnih avtorjev, ki bi potem šle na glasovanje in najboljša dobi nagrado. Trenutno je 74 fotografij od 18 avtorjev.
Tisti, ki bi mi pomagal, bi tudi njegovo ime bilo objavljeno v članku, kdo je pomagal pri izbiri fotografij, da ne bi bilo potem kakih nevšečnosti iz strani sodelujočih. Zato rabim nekoga (še bolje 2 ali 3), ki se strinja, da se potem objavi njegovo ime in lahko tudi link do njegove spletne strani, bloga, ... na našem portalu.
Linka ne bom lepil, ker je verjetno v nasprotju s pravili foruma, zato me tisti, ki ste pripravljeni pomagati, kontaktirajte na ZS in vam napišem več.

Hvala

lp
Dejan
 0   

iztok @izo 6. Jan 2010, 15:43

a ne bi za takšne zadeve poskrbeli prej, nenazadnje tudi pravila ipd to narekujejo?
no, ne bom prevel pametoval..
 0   

Prlek @Prlek 6. Jan 2010, 16:18

Kakšna pravila? Pravila so takšna, kot jih sam sestaviš.
Naprej bodo uvrščene fotografije, ki jih uporabniki že sedaj ocenjujejo in bodo imele najboljše ocene, potrebno je samo še kakšno strokovno oko, ker je avtorjev več. Dva pa sva, ki bova tudi ocenila, katere fotografije so najboljše.
 0   

iztok @izo 6. Jan 2010, 16:27

lej, obstajajo neko splošna pravila (oz zakon) o javnih natečajih ipd. seveda določene stvari vsak organizator natečaja po svoje naredi, ampak neke osnove (med drugim recimo tudi zagotovitev nek strokovne žirije ipd) pa morajo biti poštimane, preden se začne z izvedbo, kolkr vem.
pa nočem komplicirat, sploh če gre za kakšno manjšo, lokalno zadevo, je pa fajn, da se te stvari prej premisli in po potrebi izvede.
 0   

Bojan Stepancic @bododo 6. Jan 2010, 18:14

Če prav razumem rabite nekoga, ki bi v strokovnem smislu dal kredibilnost celotni zadevi, vam dal link od svoje strani in se strinjal z samim potekom natečaja.
Če zadeva ni tako razsežna in odmevna ter bolj ljubiteljsko naravnana, bi bilo verjetno zadosti že to kar imate.

Kolikor pa malo zasledujem internetne zadevšne sedaj že skoraj za vsak kvazi medicinski pripomoček ali revolucionarni sistem brisanja prahu razpišejo fotografski natečaj, no tudi za otroška oblačila, vrtno orodje.... kar ni nič narobe samo dokazuje da se zanimanje za fotografijo veča iz dneva v dan smile
 0   

iztok @izo 6. Jan 2010, 18:24

bododo je napisal/a:

Kolikor pa malo zasledujem internetne zadevšne sedaj že skoraj za vsak kvazi medicinski pripomoček ali revolucionarni sistem brisanja prahu razpišejo fotografski natečaj, no tudi za otroška oblačila, vrtno orodje.... kar ni nič narobe samo dokazuje da se zanimanje za fotografijo veča iz dneva v dan smile


s tem se sicer strinjam, ampak ni treba vse tako črno gledat, pač fotografija kot hobby se je s prihodom digitalcev razvila do te mere, kot je zdej in zato je tudi več teg prisotnega.
torej, če kdo hoče pomagat pri natečaju, naj.
o kvaliteti vs. kvantiteti pa kdaj drugič oz v drugi temi.
 0   

Prlek @Prlek 6. Jan 2010, 18:59

Vidim, da preveč komplicirate smile
S tem ne iščem nobene kredibilnosti, rabim oz. sem rabil še samo par oči, da nas je več, ki izberejo 10 fotografij, ki gredo na finalno ocenjevanje. Rabil sem pač nekoga, ki se s fotografijo več ukvarja in s prve vidi, katere fotografije so dobre, ... Zmagovalno fotografijo pa bodo izbrali obiskovalci portala z glasovanjem. Za link sem pa rekel zato, da tisti, ki bi pač pomagal, dobi nekaj v zameno, svoj link v članku in s tem nekaj obiska.

Zadeva je pa manjšega obsega in namenjena tudi čisto amaterskim fotografom, ki slikajo s svojim mobitelom... Sicer pa ne vem, kaj bi bilo s tem narobe, da se razpisujejo natečaji, kot da lahko slikajo samo tisti, ki se na to "razumejo".

Vseeno hvala za pomoč, sem dobil ljudi in je zadeva zaključena. Tema se lahko zaklene ali karkoli pač.

lp
 0   

Bojan Stepancic @bododo 6. Jan 2010, 22:13

S tem ni nič narobe, lepo je da se ljudje ukvarjajo s fotografijo. smile
In ne razumem zakaj se je potrebno počuti ogroženega ali užaljenega, če se pogovarjamo o tem. Pač tvoja ponudba je fer in tudi razložil si za kaj se gre tko, da ne vidim problemov. O ostalih temah pa kdaj drugič, kot je rekel Izo smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati