0   

Uroš Uršej @Lucifix 7. Jan 2010, 08:22

Že od nekdaj nisem razumel točno delovanja arhiviranja v Microsoftu Outlook. Kljub temu, da sem že prebral opis na uradni strani mi nekaj stvari še ni jasno.

Recimo želim arhivirati vse elemente (emaile), ki so starejši od treh mesecev. Seveda se ustvari arhivska mapa in vsi starejši elementi se premaknejo tja. V tem primeru bi morali biti v Inboxu samo elementi, ki niso starejši od treh mesecev?

Če sem prav pogledal vidim sedaj elemente tako v osnovni mapi kot tudi v arhivski. Jah ne, jaz bi rad samodejno izpraznil vse elemente iz osnovne mape, ki so starejši od določenega datuma! Ali moram potem vse te elemente ročno izbrisat? Kaj če kakšnega izbrišem, ki ni bil arhiviran, kljub temu, da je starejši? Namreč vidim, da mi nekatere starejše elemente ni arhiviral...

Zakomplicirano, ampak ni mi jasno kako vse to deluje stars Je komu to kaj bolj jasno?
 0   

urosm @urosm 7. Jan 2010, 08:26

To je Microsoft. Tu še njim ni nič jasno.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 7. Jan 2010, 09:06

Nekako mi je le uspelo arhivirati stare elemente, ampak še vedno se najde nekaj takih, ki je ostalo v osnovni mapi sleep
 0   

RZ67 @RZ67 7. Jan 2010, 09:47

Mogoče preprost nasvet za ročno arhiviranje:
1. izberi mejle, ki jih želiš arhivirati in potem izbrisati iz Outlooka (če izbiraš zaporedne mejle, drži shift in klikni prvega ter zadnjega (vsi vmesni bodo avtomatsko izbrani); če izbiraš ne zaporedne, drži control in klikaj na želene mejle)
2. izbrane mejle povleci in spusti (drag & drop) v želeno mapo, ki si jo ustvaril izven Outlooka, npr. na namizju, kjer jih boš arhiviral
3. izbrani mejli v Outlooku so še vedno označeni, zato lahko stisneš delete in si jih zmetal v koš
4. označi mapo iz točke 2., npr. Arhiv-december_2009, ter jo zazipaj, zararaj ali kaj podobnega

To je to. Če bi želel te mejle kdaj nazaj v Outlook, pač odzipaš arhivsko mapo, jih izbereš in povlečeš ter spustiš v Outlook ali ustrezno mapo v Outlooku in bo vse kot prej. Te mejle pa lahko direktno odpiraš v Outlooku tudi iz arhivske mape. Mejl ti samo odpre in ti ga ne kopira v Outlook.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 11. Jan 2010, 09:58

@StrobistSi: hvala, mi je le uspelo pogruntat kako deluje avtomatsko arhiviranje, da se ne bom vsakič matral z ročnim. In glede na to koliko sporočil dobim dnevno bi mi vzelo kar nekaj časa.
 0   

darius @darius 18. Jan 2010, 14:24

Ali lahko na kratko napišeš kako ti je uspelo nastaviti samoarhiviranje.
 0   

gulpa @gulpa 18. Jan 2010, 14:57

Start-->Tools-->Options-->Other-->Autoarchive...-->

daš ustrezne kljukice po želji (vse logično napisano)pa klikneš Apply these settings to all folders now....ne vem kaj je tuki umetnost.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati