0   

Peter @MX_Peter 7. Jan 2010, 22:22

Pozdravljeni!
Sem ravno danes nabavu Kenko telekonverter in vse špila kot more, samo imam en problem. Meni noče na bodiju zaznati, da imam na njem telekonverter in mi F vrednost še vedno zaznava kot 2.8 (moralo bi 4)....Sem ga sprobal tudi na Canon EF 50mm 1.8 in je enak problem. Ima kdo kakšno rešitev, kako narediti, da bo bral prave vrednosti F???

Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem smile
 0   

misfits @misfits 7. Jan 2010, 22:32

Če ne zazna nimaš kaj, očitno na enih objektivih zazna, na drugih pa ne, je tud pri mojem tako.
 0   

Peter @MX_Peter 7. Jan 2010, 22:51

Se pravi se ga ne da kako "pretentat"...a niso nekje pisali, da neke konektorje s lepilnim trakom pokriješ in potem dela?
 0   

misfits @misfits 7. Jan 2010, 23:15

če prelepiš kontakte ga ne zazna
 0   

iztok @izo 7. Jan 2010, 23:56

sigme so precej samosvoje glede konverterjev, se mi zdi in verjetno najbolje "špilajo" s sigminimi, seveda.
če ostalo dela vse ok, se ne sekiraj, kompenziraj 1 blendo v minus in to je to.
lepljenje kontaktov se uporabi ravno za kontra učinek, se pravi, če hočeš fotiču "dopovedat", da kao ni konverterja vmes in zato ne odbije stran blendo ali dve in tako recimp še obdržiš af, ki ga va nasprotnem primeru ne bi (sploh pri manj "svetlih" objektivih), ker večina ne-pro bodijev dela z af pri še f/5.6 zaslonki (pri 1 seriji recimo še pri f/8 v centralni točki).
 0   

Peter @MX_Peter 8. Jan 2010, 00:05

Mogoče bo mal čudno vprašanje ampak me zanima kje se pri Canonu 350D nastavi blenda za 1 v minus? upset
 0   

iztok @izo 8. Jan 2010, 00:10

rtfm grin verjetno pod odsekom manualne nastavtve/zaslonka. za 350d ti ne vem povedat, 30d ima malo drugače, se mi zdi.
 0   

Peter @MX_Peter 8. Jan 2010, 00:14

No jaz sem mislil rešit problem tako, da bi v AF načinu posvetlil sliko za (-2...-1...0...1...2)...bi pomoje tudi šlo?
 0   

misfits @misfits 8. Jan 2010, 00:15

mislim, da ni treba nič nastavljat v -, vsaj z 100-400 je čist normalno osvetlilo

naredi eno sliko na 200 mm brez TCja, pol pa daj TC gor in naredi isti kader (se pravi nastavi nekje 140mm) in boš videl, če bosta fotki enako svetli.
 0   

iztok @izo 8. Jan 2010, 00:20

ok, da ne bom tečen, glej stran 89
http://www.cleaningdigitalcameras.com/pdf/EOSDRXT350DIM-EN.pdf
 0   

Peter @MX_Peter 8. Jan 2010, 00:21

Sem si malo prebral zakaj ne beleži EXIF pravilo...manjka mu nek čip, ki ga sigmini EX objektivi zahtevajo grin...se pravi za pravilno zapisovanje EXIF veljajo samo Sigmini novejši konverterji grin
 0   

Peter @MX_Peter 8. Jan 2010, 00:24

Hvala obema...no pa smo rešili še en problemček grin
 0   

iztok @izo 8. Jan 2010, 00:25

misfits je napisal/a:
mislim, da ni treba nič nastavljat v -, vsaj z 100-400 je čist normalno osvetlilo

naredi eno sliko na 200 mm brez TCja, pol pa daj TC gor in naredi isti kader (se pravi nastavi nekje 140mm) in boš videl, če bosta fotki enako svetli.


no, seveda, če je osvetlitev prava, potem se ni treba hecat s tem. čim pa mačce zrapreš blendo, se zna hitro pokazat razlika, se mi zdi. a ti je pri vsej zaslonka šlo brez kompenzacije?
 0   

misfits @misfits 8. Jan 2010, 00:35

na to pa nisem pomislil, sem večinoma samo pri odprti slikal
 0   

Miha @mauss 8. Jan 2010, 01:18

...pa ne da ti končno dela Sigma?
...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati