0   

t0mas @t0mas 22. Feb 2010, 17:19

Mene pa zanima če je možno oz kako uvoziti v canon-ovem digital photo professional-u urejene raw fotografije uvoziti v lightroom?
DPP namerč shranjuje podatke v sam cr2 file, lightroom pa tega ne zna prebrat in ne prikaže sprememb, narejenih v DPP.
Poskušal sem s kopiranjem (copy recipe) in shranjevanjem (save recipe to file) v dpp, česar pa mi ni uspelo uvozit v lightroom. Pa tudi če bi šlo, mi to samo delno pomaga, ker je teh fotografij kar precej in bi bilo ročno kopiranje zelo zamudno.
Pogooglal sem seveda že, pa nisem izbrskal ničesar konkretnega.
 0   

Grega Podobnik @sajko 22. Feb 2010, 20:05

Lightroom ne bo znal nikoli prebrat kar boš dodal k .cr2 v DPP. Zato je rešitev, da shraniš v .Tiff ali .Jpeg, kar je odvisno od tega za kaj uporabljaš Lightroom (arhiviranje, nadaljna obdelava).

Glede importa pa lahko iz DPP shranjuješ v eno mapo nato pa v Lightroom narediš avtomatičen import s tiste mape (watched folder)...

Lp
 0   

t0mas @t0mas 23. Feb 2010, 10:51

Škoda, tega sem se bal.
Namen je bil pa preit na lightroom, ker ima pač določene prednosti, npr omogoča rotacijo slike in še marsikaj, kar dpp ne.
Želel sem vse skupaj prenesti v lightroom, ker imam kar nekaj že obdelanih slik, pa bi bila ponovna obdelava marsikdaj potrata časa. Škoda da se nisem že na začetku bolj potrudil, da bi usposobil lightroom, sem imel na visti neke errorje v smislu "server busy", pa nisem dovolj hitro naše rešitve in posledično obupal.
 0   

Grega Podobnik @sajko 23. Feb 2010, 11:03

Še vedno lahko exportaš željeno v Lightroom (v .tiff ali .jpeg formatu) pa tam naprej obdeluješ. Možnosti imaš enake kot prej, le da si vsaj tisti osnovni del konverzije (profil, WB,..) naredil v DPP.
 0   

t0mas @t0mas 23. Feb 2010, 11:12

To pa jasno da, če bo potreba. Spraševal sem zato, ker sem želel imet vse na enem mestu, da se ne sprehajam preveč med programi.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati