0   

fearless @fearless 24. Feb 2010, 19:58

Pozdrav!

Dobil sem en fleš (bolj za šalo, kot zares), in sicer Presenta 930VC. Gospod jo je uporabljal na analognih Zenitih (je astronom?). Zanima me, če se zadeva da usposobit za Canon 450D? In kako, manuala ni.

fotke:
Za odgovore hvala,
M.
 0   

fearless @fearless 26. Feb 2010, 00:32

a res nihče od 50 ogledov ne zna rečt, "stari, bo delal" ali pa "stari, ne bo delal" ali pa še dodat besedi "mislim da"...?

mogoče kkšn argument? Ful se zahvaljujem,
M.
 0   

steppenwolf @steppenwolf 26. Feb 2010, 09:39

Hmm, ne me čisto za besedo držat, ampak spominjam se, da sem pred časom nekje zasledil, da tile stari fleši uporabljajo precej višje prožilne napetosti in se uporaba na novih DSLRjih ne priporoča. Se lahko tudi kaj scvre. Obstajajo pa predelave oziroma dodelave, ki omogočajo uporabo takšnih flešov. Sicer, pa, ko si se že lotil šimfat, a je tako težko u gugla vpisat nekaj takšnega: "use old flash on DSLR"?! Ne boš verjel, že prvi zadetek ima koristne informacije:
http://www.instructables.com/id/Use-old-flashes-on-new-DSLR-cameras./
 0   

andreW @andrew99 27. Feb 2010, 17:40

Presenta 930VC hehe, skratka najprej sem prebral presneta 930VC. Drugače pa se bi strinja z steppenwolf-om.
 0   

Olaf @Olaf 28. Feb 2010, 12:25

Tole z napetostjo bo kar držalo.
Starejše bliskavice so imele prožilno napetost vse tja do 300V. Novejše bliskavice pa imajo prožilno napetost okoli 10V. Nekateri novejši aparati so sposobni prožiti tudi starejše bliskavice, vendar ne bi vedel kateri so to. Če tvoj aparat tega ne podpira, se zna zgoditi, da boš scvrl aparat. Kakšna je prožilna napetost tvoje bliskavice se da enostavno pomeriti na kontaktih.
Če si malo elektronika, se da enostavno narediti adapter, ki ti zniža prožilno napetost (ena, dve, tri).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati