0   

Jan Kajfež @Geccko 24. Feb 2010, 21:23

Na žalost mi je s pomočjo malo slabe volje in slabega dne uspelo mojega HP C5280 rahlo polomiti biggrin tisti del, ki vleče papir notri se je malo razpadel...odletel je en kolešček....
V glavnem ima kdo kakšno idejo kateri tiskalnik naj si kupim?
Raje bi imel HP-ja, z Epsonom sem imel včasih velike težave z zasušitvijo kartuš...dobro bi bilo pa tudi da bi bila all in one stvarca....
Mogoče tudi kakšen Canon?

Kakršna koli ideja bi prišla prav smile
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
 0   

Aljaž @AljaZzZ 3. Nov 2011, 10:07

Da ne odpiram nove teme... Stvar je taka, tudi jaz potrebujem nov tiskalnik, ampak nekaj večjega za tisk fotografij do A3, z čimkrajšim časom tiska in čimboljšo kvaliteto, potreboval ga bom za takojšen tisk fotografij, se pravi, ko nardim fotografijo, gre v obdelavo in takoj v tisk, tiskala pa se bo večja količina fotografij v krajšem času.
 0   

Zelod @flambirana_oFca 3. Nov 2011, 11:16

Koliko hitro bo dovolj hitro (sek./print) in kako kvalitetno bo dovolj kvalitetno (dpi)?
Poraba in strošek barve glede na natisnjeno metražo igra kakšno vlogo pri izbiri?
 0   

Aljaž @AljaZzZ 3. Nov 2011, 11:38

hitrost mora biti takšna da stranka ne čaka predolgo na njegovo fotografijo, saj se sistem takšen da jo slikam in kolikor je možno hitro dam sliko v roko, prib. 1min za A3, glede kakovosti pa se ne spoznam najbolje koliko dpi-je bi znašalo, natisnjena mora biti tako dobra kot ti jo natisnejo v kakšnem foto studiu. Poraba stroškov ne igra večje vloge
 0   

Zelod @flambirana_oFca 3. Nov 2011, 17:33

Ok, to je že veliko boljše...
Sam, glede na to, da imam 6 let izkušenj s servisiranjem tiskalnikov, v inkjet segmentu najbolj navijam za Canon. Čeprav HP/Canon ni velike razlike, bi za nakup na našem geografskem prostoru predlagal Canon.
Saj sam vedno kupujem izdelke na samo po trenutni kvaliteti ampak tudi po zastopstvu, če ga ima čimbližje, možnosti servisa in seveda kar je še najpomembnejše - dobavljivosti in zalogi kartuš.

Če bi potreboval samo do ranga A4, bi predlagal Canon Pixma iP3600.
Neverjetno odličen tiskalnik verjetno na večini testov in recenzij po svetu. Prodanih je bilo ogromno, na servisu smo jih pa imeli le nekaj, pa še to so prišli večinoma zaradi napak uporabnikov (zagozdeni listi, tujki med valjčki, skurjeni napajalniki ipd.)
Ta tiskalnik ima resolucijo tiska kar 9600 x 2400 dpi kar je odlično že pri navadnem papirju, če pa tiskamo na foto mat ali glossy papir, so pa rezultati povsem enakovredni tisku na profesionalnih mašinah za izdelavo fotografij. Sam ta tiskalnik uporabljam za tiskanje fotografij formata 18x13 in se obnese odlično. Znanec pa ga uporablja v fotografski dejavnosti kot dopolnilo in z njim printa vse fotografije za osebne dokumente.

Ampak, ker je govora o tiskalniku sposobnemu tiskanja A3 formata, so specifikacije zopet drugače in tako prednosti kot slabosti. Počasnejši tisk, slabša kvaliteta izpisa.. in seveda - cena!
Kot tudi pri predhodnem, bi tudi za to opravilo predlagal Canona in sicer model Pixma Pro9500, ki je glede na zmožnost napak pri Pro9000, od slednjega precej izboljšan tiskalnik. Seveda pa je tudi cena "izboljšana". Kar 750 evrov. Zelo dobra modela sta (bila) tudi iX4000 in iX5000, a vprašanje, če ju imajo še kje na nove na zalogi.

Bi pa opozoril, da je podatek pri tiskalnikih npr. 47 sekund za izpis fotografije, zelo labav, da ne rečem še kaj hujšega. To so podatki, ki vzamejo iz dolgega klobasastega stavka le tiste informacije, ki so prodajalcu najbolj všeč za pritegnitev uporabnika. Ne piše pa, da so oni dosegli teh 47 sekund pri tisku s srednjo kvaliteto tiska pri čemer je bil izbran navaden papir (plain paper, 80 g) in je tiskalnik tiskal le nekajbarven motiv. Saj bodi pripravljen, da bo zelo barvito A3 fotografijo v visoki kvaliteti in na boljši papir pacalo tudi več minut.
 0   

Olaf @Olaf 3. Nov 2011, 21:14

Živjo

Če malo ukradem tole temo...
Kaj pa novejši A4 printerji od Canona - ip4950 (malček več kot 90€)? Zakaj se ti ip3600 (ca. 80€) tako zelo dopade? Cenovno ne vidim neke prednosti.
Kaj pa Canon iX6550? Tudi printa do A3...

Kaj pa kak Epson?
 0   

urosm @urosm 3. Nov 2011, 22:32

Kateri Canon pa printa na CD-je?
 1   

Zelod @flambirana_oFca 4. Nov 2011, 00:48

@Olaf Ja, tudi to tiskalniki predlagani s tvoje strani upam, da veliko obetajo. Vendar, ker sam vedno gledam na te zadeve skozi oči serviserja, žal ne morem podati mnenja. iP4950 je prišel na naše tržišče nekje v začetku septembra, iX6550 pa v začetku maja. Je pa iP4950 delan na zelo podobni osnovi kakor predhodniki 4920, 4800, 4700, 4600, 4300, 4200... In tiskalniki niso slabi, imajo pa svoje muhe in so narejeni tako, da ne morejo (ne smejo) večno zdržati.
Dokler iP3600 kateri meni osebno v tem rangu predstavlja favorita, je pa nekaj podobnega kot nekdanji HP-jevi DeskJet 920/950/970 c/cxi tiskalniki. Razdreš, očistiš, zamenjaš kartušo in dela naslednjih nekaj tisoč printov brez problema.
Aja, pa iP3600 je še vedno občutno hitrejši napram iP4950.
Z Epsoni imam pa osebno vse kar ni iglična ali termalna tehnologija, zelo slabe izkušnje in jih nisem veliko servisiral.

@urosm CD-je printa večina Pixma serije, vsi iz tipa iP4000 - 4950, vključno tudi model iP4950. Dokler iP3600 tiskanja na CD/DVD medije ne omogoča.
Zahvala: urosm
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 4. Nov 2011, 07:09

Malenkost offtopic, ampak jaz samo čakam, da se končno pri nas pojavi nek tiskalnik z Memjet glavo: http://www.youtube.com/watch?v=jjJrdVjBj64.

Lenovo v Aziji že trži te zadeve, kolikor mi je znano. Dokler tega ne bo pri nas ne menjam printerja.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Olaf @Olaf 5. Nov 2011, 22:28

Torej da povzamem - če bi zdajle kupoval printer do A4 bi še vedno kupil ip3600?
A črnila uporabljaš original?


Ravno mi je začel nagajat Canon ip4300. Imam ga že nekaj let in sem uporabljal neoriginalna črnila, v glavnem brez čipa. Pred kratkim mi je zmanjkalo črnila in tega nisem opazil in se je verjetno nekaj "nozzlov" pregrelo in zamašilo. Na slikah mi zdaj dela črte, ki jih tudi z zunanjim namaknajme glave nisem uspel v celoti odpravit. Zato tudi sprašujem, saj kupujem drug printer.
 0   

Zelod @flambirana_oFca 6. Nov 2011, 13:30

@Ulrich hvala za to informacijo glede Memjet tiskalnikov. Priznam, da o tem nisem ničesar še slišal, saj Canon, HP in ostali znani proizvajalci s katerimi večinoma delam, nas toliko forsirajo s svojo lasersko in inkjet tehnologijo, da o memjetu sploh slišal še nisem ničesar. Izgleda pa zadeva zelo obetajoča. Mogoče poslovna priložnost za koga, da začne to uvažati in tržiti tudi pri nas? grin

@Olaf Ja, glede na delovanje in sploh razmerje/kvaliteta, me je iP3600 ZELO prepričal. Ta tiskalnik je v segmentu Canon inkjet tiskalnikov nekaj podobnega kakor, če primerjam izdelek na področju fotografije in z objektivom, ki mi je iz prakse dobro poznan - Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, katerega je Canon za denar in kvalteto, ki jo ponuja, tržil pod ceno. V segmentu inkjet tiskalnikov jih je ogromno seveda in za povprečnega uporabnika dokler ne pride do težav, jih utegne biti veliko dobrih ali odličnih. Ko pa se zadeva enkrat pokvari ali je znano, da ima številne hibe (v vodilih, glavah, elektroniki, izmetu/jemanju papirja..., potem je pa zelo verjetno, da takšen tiskalnik servisa ne bo obiskal samo enkrat ampak kar nekajkrat. Določeni modeli HP, Canon, Brother... imajo številne hibe, ki se jih ne da odpraviti, ali se jih odpravi šele na servisu z modifikacijami ipd.
Canon Pixma iP4300 mi je dobro poznan tiskalnik, saj od iP4000 dalje do nekje iP4700 sem se jih veliko našraufal. smile
Tako je, njihov glavni problem je v nesprejemanju neoriginalnih kartuš. Tiste cevke, ki vodijo od glave do "containerja", so verjetno nalašč zelo drobne. Neoriginalne kartuše pa ne dosegajo iste viskoznosti in gostote, zato se v tistih cevkah preprosto zabijejo, seveda pa se enako zabijejo tudi v glavi sami. Drug velik problem pri iP4300 je tudi nekakšna spužva/filc, ki leži prečno pod vodilih, da "lovi" odvečno barvo tiskalnika, ki prši z glave. Ko je ta filc dovolj poln, začne po spodnji strani lista vleči približno pol centimetra široko črto. Popravilo tega je možno ampak vzame razdiranje tiskalnika na prafaktorje, kar pomeni vsaj dobro uro dela plus zamenjavo filca, to pa rezultira v previsoki ceni popravila.
Sam na iP3600 uporabljam CISS, za katerega smatram, da se finančno zelo obrestuje in ni nikakršnih težav, izpis je pa zelo kvaliteten.
 0   

Siniša @Help 30. Jan 2012, 13:17

Če ne potrebuješ barve, kupi kakšnega HP laserca (črno bela varjanta). Zadeve laufajo v nulo, hitre so, pa še izpis, če veliko tiskaš bo precej ugoden. grin
Foto in računalniški svet!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati