0   

Marko Trifkovič @Trifko 31. Mar 2010, 11:06

Zanima me, če je možno kako skalibrirat zaslon na PCju, da je recimo slika enaka kot na LCDju fotoaparata? malo bedno vprašanje ampak bi vseeno prosil za kakšen predlog thumbsup
 0   

Grega Podobnik @sajko 31. Mar 2010, 11:53

Nea gre! Ker LCD na fotiču kaže zelo različno glede na vidni kot in okoliške svetlobne pogoje. Zato se tudi ni pametno zanašat na sliko, ki jo izriše aparat, morda za ostrino (če dovolj prizoomaš) in "blinkije". Bolje imeti histogram in malce osnovnega znanja o fotografiji.

Sicer pa tudi nevem kaj bi s tem pridobil, ker če uporabiš RAW converter od proizvajalca tvojega aparata (ki prepozna profile), potem bi slika morala biti takšna, kot si nastavil (in ne videl) v aparatu.
Če uporabiš Lightroom ali kak drug konverter pa lahko uporabiš kalibracijske postopke, da se temu približaš. Za JPEG pa ne rabiš nič od tega.

Lp
 0   

name1 @name1 31. Mar 2010, 12:33

ponavadi se kalibrira zaslon glede na tiskalnik...
May the light shine on you!
 0   

Marko Trifkovič @Trifko 31. Mar 2010, 12:52

aha, to sm čist tko vprašal, uporabljam histogram zato ni nekih težav, za camera raw pri ps4 obstaja kakšen plugin, recimo da je dodatek za Nikon fotoaparate?? sem bolj nov pri raw in nevem še natančno kako pa kaj nastavit.

LP


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati