0   

Aleks @lalas 1. Apr 2010, 08:00

Zdravo,
verjamem, da je bila podobna tema odprta že več kot 1000x (sem že brskal in iskal odgovore po forumu - vendar prav to kar iščem nisem našel), zato sem odprl novo temo. Tako da bi lepo prosil, če bi lahko predlagali mnenje o digitalcu SLR ...recimo cena do 600 eu ( body + objektiv).

Potreboval bi ga za slikanje tako amatersko, kot tudi za naše društvo - kjer slikamo v večini razne konference (zatemnjeni prostori, čudna svetloba itd. - zato tudi SLR, da bom ga lahko nadgrajeval v bodoče).

Sam nimam dosti izkušenj o SLR, saj sem v te vode zaprav zaplaval komaj nekaj mesecev nazaj - odkar uporabljam sony alfa230 (ni moj, zato razmišljam o nakupu lastnega SLR). Sam imam navadnega digitalca Sony ..cybershot (ki pa je žeponi digitalec) in ne zadostuje kakim "težjim" izzivom smile

Naj preidem bistvu: gledal sem canon 450d, nikon d3000 (med temi dvemi bi se nekako odločil). Naj dodam, da sem oba držal v roki in mi nekako canon bol sede - že zaradi tega samega, sem se bol canonu nagnil.

Pa še nekaj: ali se splača med zgornjima dvema odločit ali naj dodam še teh 100 eurov, pa dobim (ko sem primerjal na internetu) canon 500d oz. nikon d5000. Sam namreč mislim imet digitalca kar nekaj časa (nimam namena menjavat kr tko), čeprav sem si zadal limit 600 eu, bi nekako reskiral in spraskal še teh 100 eu. pa dobim digitalca, ki "snema", kar mi prav pride (čeprav sem bral ni neki..bi mogu gledat 550, kar odpade, saj je že predrag), ampak vseeno.

Lepo bi prosil za mnenja in se opravičujem za dolg post (eni smo novi v temu in pač...nebi se rad zajebal in denar vrgel skozi okno oz. da bi mi bilo čez 1 mesec žal, da zakaj nisem dodal 100 eu in kupu kar si "želel")

lp,
Aleks
Sem začetnik, zato prosim, če lahko komentirate ter ocenite slike, katere sem postavil!
Vsaka kritika zaželjena.

1x pa je le treba začet smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati