0   

cerni @cerni 8. Apr 2010, 07:23

A se komu slučajno sanja kaj bi bil ta zvok? Pojavil se je kar naenkrat, sliši se ga pa ko zapre zaklop. cry

Sm kr na youtube naložu:
http://www.youtube.com/watch?v=r472tCSAatQ

Tnx in LP

Nejc
 0   

David @dlicen 8. Apr 2010, 10:08

ne bi vedel.
verjetno je v garanciji, pojdi na servis...
 0   

urban @alfi 8. Apr 2010, 11:46

no ni slišati najlepše...na servis z njim pa bodo povedal kaj ti kwaka tam notri grin
po pamet!
 0   

cerni @cerni 8. Apr 2010, 13:53

ma sm šou mau na servis pa je reku d nima pojma pa da ma servis u Pragi. Pa d ga nej pol pošlm tja k bo čist crknu, dokler bo še u garanciji itak. Drgač dela normaln.
Sam sploh nimam veselja ga s sabo vlačt pa slikat k vidm d neki ni uredu.. sad
 0   

Miha @cedo 8. Apr 2010, 14:06

Ja, ni druge. Naj ti ga zrihtajo na servisu, za kar imajo časa točno 45 koledarskih dni od dneva prevzema. Po tem času te čaka popravljen aparat, nov fotoaparat ali vračilo denarja.
 0   

cerni @cerni 19. Apr 2010, 16:04

Sm šou še enkrat na servis pa pravijo da če naredi dobro sliko se ga ne splača pošiljat v servisni center, saj ga bodo zavrnili češ da je vse ok. Se bo treba pč navadt na ropotanje.
 0   

martin @mart911 19. Apr 2010, 17:05

Ja pol nej ti ga pa zamenajo in nej se oni navajajo na ropotanje, ker če je s fotoaparatom neki narobe in tut če to ne upliva na sliko bi ti moral popravt, je pa res vprašanje če ti bi priznal kot garancijsko popravilo.
 0   

Žiga @thunder_road 19. Apr 2010, 17:35

cerni je napisal/a:
Sm šou še enkrat na servis pa pravijo da če naredi dobro sliko se ga ne splača pošiljat v servisni center, saj ga bodo zavrnili češ da je vse ok. Se bo treba pč navadt na ropotanje.


Pojdi še enkrat tja pa jim povej, naj začenjo opravljat svojo službo, če se imajo za servis!! Ni hujšega kot prevzvišene servisne storitve! Če bojo pametovali nazaj kaj se splača in kaj ne, jim lepo povej, da imamo razne inšpekcije in službe za varstvo potrošnikov, pa naj se potem z njimi menijo kaj se splača in kaj ne.

Priznam, da ko sem prebral tvoj zapis o odnosu servisa, me je pošteno razjezilo. Če hočeš grem jaz s tabo, pa jim jaz povem, kaj naj naredijo, če sami niso sposobni? (resno mislim, grem z veseljem svoj žolč zlit ven, samo povej mi kdaj) ...

To je kot bi prišel na urgenco ves polomljen in na pol v komi, pa bi ti zdravnik rekel, da saj se te ne splača obravnavati, sej si še živ!

edit: PS: Če že živimo v tem brezbrižnem potrošniškem sranju, ni treba da požremo vse. Treba se je postavit zase ... saj imaš pravice človek, ne pusti, da ti jih poteptajo.
 0   

Marko @alessy 20. Apr 2010, 16:50

Ja res je, vem da je en kolega dal olya na servis in so ga potem morali poslat nekam daleč. Tako da je čakal kar nekaj časa da ga je dobil nazaj. Sicer je tam šlo za kompaktni fotoaparat pa vseeno oly ma mal butast tale servis...

Podoben problem je z telefoni sony ericsson, kjer dejansko nimajo uradnega servisa v Sloveniji ampak pošljejo v Hrvaško... Mogoče je zdaj kaj drugače nekako pred letom dni sem imel takšno izkušnjo... Sem takoj zamenjal telefon...
 0   

urban @alfi 20. Apr 2010, 18:58

ja oly ima neke čudne servise...moj kompakt je imel nalepke gor iz polske, anglije in kitajske...v tistih 14 dneh je prepotoval pol sveta cool vsaj neki biggrin
po pamet!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati