0 

Heretic @Heretic 17. Jan 2005, 21:18

No, nekje na forumu je nekdo že pred časom omenjal doma narejene filtre, v katere vlijemo razne tekočine. Stavr se mi je zdela zanimiva, zato sem poizkusil, upam, da bo tudi vam zanimivo. :wink:
Ker mi samemu filtra ni uspelo narediti, saj je moral biti nepropusten za vodo, sem ga nesel narediti steklarju. Prva stvar, ki me je zmotila, je bila ta, da je uporabil kar debelo steklo, med steklcema pa je bil razmik kar velik, približno centimeter, čeprav sem mojstru povedal, kaj in kako rabim... :roll: Zaradi tega sem se bal, da bo vse skupaj izpadlo zelo neostro, motno, ipd... idea
Za motiv sem izbral barvni krog, da se lahko vidi, kako so tekočine spremenile odtenek barve.
Vse skupaj sem naredil bolj na hitro, saj se vidi...

no, to je "filter", posodica za tekočino

barvni krog brez filtra

pivo. pivo je celotno fotko malenkost porumenilo

tudi olje je porumenilo fotko, vidi pa se nekakšna motnost. možno je, da je bilo steklce malo umazano :?

Tako na hitro sem naredil le to, saj nisem imel kakšne primerne tekočine. Poizkusil sem z vodo, obarvano s temparo, a se ni obneslo. Da bi se karkoli vsaj približno videlo, bi bila voda tako razredčena, da ne bi bila več modra...
V kratkem bom poizkusil še z raznimi sokovi, večimi vrstami olja, vinom, ipd....
Poizkus sicer ni nič posebnega, me pa zanima, če imate kakšen link, mnenje ali kaj podobnega.
...bo treba še en filter s tanjšim steklcem in pol cm ali manjšim razmakom
   0 

mishko @mishko 18. Jan 2005, 09:53

Mislim, da tekočine, ki jih najdeš v kuhinji, niso najbolj primerne ta to testiranje. Najbrž želiš poskusiti razne barve, torej je po moje najbolje, da nabaviš ustrezna barvila, recimo barvne tuše za začetek. Ta pigment je sigurno bolj ustrezen kot tempera. Čeprav meni ni ravno jasno kaj naj bi s temi filtri dosegel?
   0 

Imnata @Imnata 18. Jan 2005, 12:17

Ne vem kaj si doma čaral. da ti ni ratal, sam vse kar rabiš, sta dve stekleni plošči, distančniki (npr. za polaganje ploščic) in silikon... ne prepušča vode (tko se delajo akvariji :mrgreen: )
Ta tvoj steklar je pa kr model, ti je iz termopana naredil :fredy: , sem skorraj prepričan da so tudi tanjši termopani. Se pa strinjam da je tuš zeloo boljše barvilo od tempere (za take zadeve)... pa ni mi jasno kaj ti bo to, a je fora sam v eksperimentiranju al ves kaj hočeš dobit?
   0 

Heretic @Heretic 18. Jan 2005, 13:05

ne vse je bil samo eksperiment, pač da vidim. saj kot sem rekel, prebral sem pa me je zanimalo :wink: ...se strinjam, da bi bili tuši primernejši, haval smile
   0 

Matej Herbst @matto 18. Jan 2005, 14:47

Meni so zelo zanimivi efekti , če samo steklo ali pa kakšen star podrsan UV premažem z oljem, super izpade tudi z vazelinom ali svinjsko mastjo.

Probajte uspeh zagotovljen smile
   0 

Heretic @Heretic 18. Jan 2005, 15:08

z labelo sem že poizkusil, premazal sem samo robove, pa je izpadlo kar zanimivo, je pa problem ker na začetku nimaš občutka, koliko premazati- ne mislim količine, pač pa kje-koliko proti središču filtra :wink:
   0 

Matej Herbst @matto 18. Jan 2005, 15:14

Zato pa vaja dela mojstra.

Pomembno pa je tudi s čim nanašaš in odstranjuješ sam sem eksperimentiral z raznimi ščetkami, krpicami gobicami. Enakomarni nanosi, samo okrog, razmetani nanosi itd.
Samo odkrito povedano je bilo to bolj zanimivo dokler so bili samo negativi, na digitalcu lahko podobne rezultate narediš v PS. Sam uporabljam to samo še pri slikanju na Dia. (ampak prednost digitalca, najprej test na digitalcu kako izpade saj so to skoraj vedno unikati-to pa tudi privlači)
   0 

Heretic @Heretic 18. Jan 2005, 15:26

ja, različne variante so. meni je še vedno bolj zanimivo dobit nek efekt na "fizičen" smile način, kot pa v PS. Se mi zdi bolj...pristno :wink: , pa še bolj zanimivo.
   0 

Matej Herbst @matto 18. Jan 2005, 15:54

Končno nekdo, ki mu je všeč ustvarjalnost ne pa samo PS.

Je pa res, da moraš iti k steklarju da ti ponovi vajo. Potem probaj razna barvila v vodi preden se zlijejo skupaj efekti neverjetni, jaz sem enkrat namakal tudi čaje v malčni vodi smile (se mi je pač malo fuzlalo)
   0 

Heretic @Heretic 18. Jan 2005, 16:13

čaje v mlačni vodi, he he :wink: malo je treba eksperimentirat, ker zdaj sem imel samo rumenkaste tekočine, nameravam pa dobiti še kakšno modro, rdečo- mislim, da bo potem bolje zgledalo, zdaj vem, da ni kaj posebnega...samo bom pa vztrajal, nekaj bo moglo ratat :wink: biggrin
   0 

mishko @mishko 18. Jan 2005, 19:50

No če se boš igral lahko mal tukaj pogledaš za navdih:

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=getpage.jsp&A=getpage&Q=Product_Resources/filterIntro.jsp
   0 

Matej Herbst @matto 18. Jan 2005, 19:55

Samo to so linki do filtrov ne pa o temu kar smo govorili.
   0 

Heretic @Heretic 18. Jan 2005, 20:02

točno tako :wink:
   0 

mishko @mishko 18. Jan 2005, 20:02

Mislil sem bolj na adapterje in pritrditev, ker je nekaj prikazano tam. Tekočine pa bojo itak domače smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati