0   

Miha @cedo 26. Apr 2010, 11:53

Včeraj je bilo prelepo, pa je bilo treba nekam skočit...do Mester je iz Lj točno dve uri in pol, celodnevna parkirnina 12, vlak do Benetk 1 in kepica sladoleda 1,3 €vse 28mm, superia 200
 0   

Žiga @thunder_road 26. Apr 2010, 12:17

Lepe barve, sploh pa fotki 1 in 5 sta dobro ujeta trenutka (parček in hranjenje golobov).
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 0   

Miha @cedo 26. Apr 2010, 12:39

Hvala; sem se trudil delat neturistične fotke, ampak je težko. Še posebno, ko padem v "mood", pa se žena začne pritoževat, da se počuti tako, kot da je ni... confused
 0   

Žiga @thunder_road 26. Apr 2010, 18:17

Veš kaj bi te še vprašal; kako to, da si se odločil za barvne? (lahko, da je neumno vprašanje, sploh ker zelo pašejo, ampak sprašujem, ker te po forumu poznam kot ČB fotografa).
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 0   

Miha @cedo 26. Apr 2010, 19:49

Hja, saj imam rad barve. Če že kaj, sem še vedno filmski fotograf, razlogi so predvsem trije:

- rad projiciram diase,
- rad sam razvijam in povečuje filme,
- rad imam intuitivne fotoaparate, take z le tremi komandami: ostrenje, čas, zaslonka; moj Pansonic G1 ima poleg sprožilca še 17(!) gumbov. Z enostavnimi fotoaparati delam hitreje in čez čas pozabim, da je med tem kar vidim in tem kar bom zabeležil, sploh kak instrument. Če bi lahko fotografiral brez fotoaparata, bi mi bilo sploh kul.

Kar se pa tiče ČB, mi je pa všeč intimnost in brezčasnost fotografij brez barv. Barva nudi dodatno informacijo, ki je zame pri interpretaciji (lastne) fotografije moteč dejavnik. O interpretaciji fotografije je več in bolje - sicer zelo subjektivno - povedal Barthes v knjigi Camera Lucida. Če te zanima, dobiš knjigo v vsaki knjižnici.
 0   

Žiga @thunder_road 26. Apr 2010, 20:04

cedo je napisal/a:
.../.../...Kar se pa tiče ČB, mi je pa všeč intimnost in brezčasnost fotografij brez barv. Barva nudi dodatno informacijo, ki je zame pri interpretaciji (lastne) fotografije moteč dejavnik. O interpretaciji fotografije je več in bolje - sicer zelo subjektivno - povedal Barthes v knjigi Camera Lucida. Če te zanima, dobiš knjigo v vsaki knjižnici.


To mi je pa všeč, da si povedal; je namreč vprašanje, ki ga zastavljam zadnje čase mnogim glede ČB fotografije. Pa nekako večina res pride do zaključka, da slikajo ČB zato, ker barve lahko po nepotrebnem odvrnejo pozornost od tega kar želiš prikazat.
Ker sprašujem tudi sam sebe o tem in prihajam do raznih podobnih zaključkov. Se pa po drugi strani spet spotaknem, ko je ravno svetloba in barve, ki jih ta povzroča v kakšnih prostorih (na motivih) taka, da se jim spet težje odrečem. Potem pa postane začaran krog. Ampak to pa že presega tole temo o tvoji reportaži.

(Vidim, da je knjiga v KOŽ, bom pogledal).
 0   

najed01 @najed01 26. Apr 2010, 20:06

Lepo.
Jaz sem pa imel mešane občutke ob teh jumbo plakatih. Čeprav malo zakrijejeo neustavljiv propad Benetk. A je še vedno plakat od swatcha? 1,3 eur za sladoled je pa kar znosno.
A je bil v rokah XA smile
LP

PS
Prišlo je do spremembe, namesto C330-ke, bo padla Mamiya 6.
Zaenkrat pol pa...
 0   

Miha @cedo 26. Apr 2010, 20:17

najed01 je napisal/a:
Lepo.
Jaz sem pa imel mešane občutke ob teh jumbo plakatih. Čeprav malo zakrijejeo neustavljiv propad Benetk. A je še vedno plakat od swatcha?
Swatcha se ne spomnim, je bil pa Bvlgari confused

najed01 je napisal/a:
A je bil v rokah XA smile
Leicaflex cool

najed01 je napisal/a:
Prišlo je do spremembe, namesto C330-ke, bo padla Mamiya 6.
To je pa špica. A menjaš? biggrin
 0   

Stane Crnjak @staneC 26. Apr 2010, 21:56

a ti tudi tam bil? jaz pa danes ...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati