0   

najed01 @najed01 1. Jun 2010, 20:16

Zanima me,če ima kdo izkušnje z tem razvijalcem? Kako ste ga zmešali,namreč je v granulah. Zanimivo,da sem od prodajalca in od "podpore"na Meditrejdu dobil dobesedno kontra recepte. Prosim ne pisat v stilu vprašaj strica Googla,...., ker na http://www.kodak.com/global/en/service/professional/nav/navigation.jhtml ni kaj prebrat.
Prilagam sliko vrečke,te piktograme si vsak razlaga po svoje.
Pravtako me zanima kakšne izkušnje imate z ILFOTEC LC29?
Cedo Help.

PS
FotoTivoli ima do 50%skonto na ilford in agfa paper.
 0   

Miha @cedo 1. Jun 2010, 20:55

Kodak Dektol (ne Daktol) je klasični in v ZDA verjetno najbolj uporabljan razvijalec za papirje. Ton je nevtralen. Mešaš ga zelo enostavno. Tvojo vrečko zmešaš s 3,8 l vode po navodilih: ves razvijalec vsuješ v 2 l tople vode (32-38 stopinj, če boš vsul v hladno, se ti ne bo raztopil), mešaš in ko se ves raztopi, ga zaliješ s hladno vodo, da dobiš volumen 3,8 l. To je zdaj "stock" in ga dobro zaprtega in v steklenicah, polnih do grla, lahko shranjuješ do 6 mesecev. Pred uporabo ta "stock" razredčiš z vodo v razmerju 1+2 ali 1+3. Če imaš majhne banjice, kjer je dovolj en liter razvijalca, vzameš npr. 3 dcl "stocka" in mu dodaš 7 dcl vode, tremperiraš na 20 stopinj in razvijalec je pripravljen. RC papir razvijaš 1 minuto, FB 2.

p.s. tisti skonto papir v tivoliju je tako močno pretečen (ca 10 let), da je naravnost za v kanto.
 0   

najed01 @najed01 2. Jun 2010, 20:02

Hvala za odgovor.
Danes mi je prodajalka v fototivoliju povedala, da je Ilfordov papir čist regularen,Agfa pa da je bolj za kanto kot praviš.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati