0 

milosh @milosh 31. Jan 2005, 11:32

mene zanima ce kdo ma kaksne izkusne z raznimi pripomocki za bliskavice kot so Lumiquest, razni mini softboxi,....
ker mi direktna flash svetloba ni usec, pa se ucasih ne da odbijat od sten iscem alternatovio, pa ta je vrjetn dost pocen proti kateri drugi

se link Lumiquest
   0 

Matej Herbst @matto 31. Jan 2005, 11:47

Sam uporabljam Omni bounce soft pokrovček in sem zelo zadovoljen. Edina slaba stran teh nastavkov je slikanje z vertikalno pozicijo, ker je usmeritev svetlobe drugačna. nekateri Lumiquest delujejo dobro tudi brez stropa na odprtem, samo ti poberejo en stop ali dva tako da všasih malo zmanjka moči.

Napisal bom še malo več, ko pridem domov.
   0 

chips @chips 31. Jan 2005, 11:49

Lumniquest ima softboxe v pravem pomenu besede. Verjamem, da so ucinkoviti, vendar so veliki in grdi;)
Sam uporabljam sto-fen, t.j. kos bele plastike, kateri se pritrdi na flash in ima funkcijo softboxa. Stvar stane 7k sit (kar je se vedno ceneje kot Lumniquestov), rezultati pa so odlicni.
   0 

Matej Herbst @matto 31. Jan 2005, 11:53

Chips

Prav imaš, saj imava enake pokrovčke Sto-fen Omni bouce. smile
Delajo kot ura.
   0 

milosh @milosh 31. Jan 2005, 14:46

za ta pokrovcek sm slisu da je bl tko tko, res pa je da je majhen in neopazen proti lumniqestu, ki je neroden za kaksne reportaze, kjer se guzvajo novinarji
   0 

Grega @Greegor 6. Nov 2010, 11:30

Kako pa rešiš problem z omni bounce pokrovčkom pri slikanju v vertikalni poziciji?
   0 

Jernej @Horse 6. Nov 2010, 12:13

Greegor je napisal/a:
Kako pa rešiš problem z omni bounce pokrovčkom pri slikanju v vertikalni poziciji?


Sam ponavadi rešujem to tako, da ga, ko slikam v vertikalni poziciji, preprosto snamem...
   0 

Grega @Greegor 6. Nov 2010, 12:45

Hmm.. je malo nerodno potem..
   0 

andyz @andyz 7. Nov 2010, 19:26

Bistveno boljši rezultat kot s pokrovčki dobiš z nastavkom iz mehke plastike, ki ga z ježkom pritrdiš okrog fleša. Zgoraj je precej širši od fleša visok pa kakšnih 10 cm. V bistvu deluje kot mali dežnik. Osvetlitev je močnejša, ker večino svetlobe odbija, dobro dela tudi pri vertikalni postavitvi fleša, itak pa moraš fleš dvigniti najmanj za 45 st. od horizontale. Svetloba je zelo mehka in naravna. Je pa res, da je za kakšno gužvo manj praktičen.
andyz
   0 

Aleš @lial 7. Nov 2010, 19:45

Lahko pa si nastavek narediš sam - kos zračnice in izrezan bel karton:Deluje in če ga uničiš, ali izgubiš skoraj ni nobene škode.
   0 

Zelod @flambirana_oFca 7. Nov 2010, 20:31

Jaz zadnje čase, kjer že uporabljam bliskavico (ker nisem ravno pristaš uporabe le-te), vse bolj uporabljam tisti Gary Fong Lightsphere oziroma neko low-cost kopijo in rezultati so odlični. Prav tako tudi fotografiranje v vertikalnem načinu, se obnese precej boljše kakor recimo s stofenom ali čim podobnim.
Res pa je, da kjerkoli se z njim pojavim, moram ljudi prepričevati, da je to kupljena zadeva, da to ni lonček od evrokrema, da zadeva deluje in, da se tega nisem spomnil jaz, ampak s pridom uporabljajo tudi profesionalni fotografi po celem svetu. Ja, pa za transportiranje je sila nepraktičen, ker vzame preveč prostora.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati