0   

Uroš Uršej @Lucifix 15. Jul 2010, 20:58

Ravno poslušam glasbo od Norah Jones, da se malo sprostim po tem vročem dnevu. In ali se samo meni dozdeva, ampak ko poslušaš tako umirjeno glasbo gledaš na fotografije iz drugega kota. Namreč fotografije iz galerije, ki mi prej niso bile ne vem koliko všeč, so mi sedaj prav prijetne za ogled. Še več, celo glas sem jim dal! smile

Ste tudi vi takšnega mnenja, da lahko glasba občutno spremeni pogled na fotografije?

Očitno bom moral kar malce paziti kaj poslušam, da ne podarim preveč glasov smile
 0   

Žiga @thunder_road 15. Jul 2010, 21:41

Mislim, da bo v določenih primerih kar držalo. Meni se je recimo to dogajalo, ko sem gledal kakšne serije fotografij, ki jim je bila podložena glasba (kot recimo predstavitve opusa fotografov na you tube in podobnih video straneh). Nekako doda neko dimenzijo, ki je prej, ko gledaš te iste fotografije brez glasbe, mogoče ne opaziš.
Glasba nam vzbuja še neka druga čustva/čute, tako da najbrž kar konkretno lahko vpliva tudi na naše dojemanje neke fotografije. Sploh ob pravem času, razpoloženju ...
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 0   

tone sekne @tonccy 15. Jul 2010, 22:41

Jaz to opažam v avtu. Če je muzika ala Nora jones, no ja, lahko tudi malo bolj živahna, je tudi vožnja bolj strpna in s tem varna. Če je pa kakšen metal, se je treba pa kar malo brzdat.

LP
 0   

Tomislav @tomaz_urh 16. Jul 2010, 07:18

več kot očitna je vez med glasbo in slikami, zato je treba pazljivo izbirat, kajti z različnimi muzikami dosežeš različne rezultate!
http://vimeo.com/13271978
en primer melanholije, moram pa zamenjat z avtorsko glasbo-čeprav imam dovoljenje gospoda.
glasba in občutki so tesno povezani
 0   

DamDesign @DamDesign 16. Jul 2010, 08:40

Glasba mi v zivljenju pomeni ogromno in vpliva na vsa podrocja mojga delovanja, od fotografiranja, urejanja slik, pa vse do pisanja dokumentov v sluzbi... grin Poslusam 90% metal, 5% jazz in blues, 5% ostalo (punk, ska, rock, ...). Ne prenesem pa tuc-tuc in komercialne scene - in ravno tovrstna glasba lahko negativno vpliva na moje delo, kot se je ze veckrat izkazalo grin Zato je pa VEDNO in POVSOD pri roki telefon s celotnimi diskografijami Lamb of god, Chameira, Metallica, Hatebreed, ... biggrin

Med obdelavo fotk na racunalniku so pa itak vedno na glavi slusalke z dusilci zunanjih motenj - tako se v mojem svetu znajdeta samo glasba in fotografija. Kaj ces lepsga =)
Don't try to turn me into something I don't want to be. You'll be the one suffering in the end...
 0   

Žiga @thunder_road 16. Jul 2010, 10:02

Jaz bi, kar se tiče fotografije in glasbe, še eno primerjavo naredil in sicer s filmi. Res, da gre tam za gibljive slike ampak vseeno je filmska glasba (score) nekako nepogrešljiv del filma. Še v času nemih filmov, so v nekaterih kinih projekcije pospremili z orkestrom. Najbrž se da vpliv kar lepo prevesti tudi v fotografski svet.
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 0   

Aleš @lial 16. Jul 2010, 14:28

Kombinacija poslušanja glasbe z ogledom fotografij je vsekakor čisto nekaj drugega, kakor vsaka stvar zase.
In če je primerno izbrana, je učinek še toliko boljši.

Nikoli ne bom pozabil odprtja razstave ročno barvanih fotografij, »hand coloring«, avtorja Matjaža Kuntuja (nekaterim bolj znan kakor Slowenien), v Mariborski fotogaleriji Stolp.
Topel večer na dvorišču ob Stolpu, projekcija umetniških barvanih fotografij in ob tem resnično enkratno izbrana glasba, je bilo nekaj kar se ne da pozabiti...
 0   

Tomo @vtomo 16. Jul 2010, 15:52

Evo če koga zanima malo branja: "Vizualno in slušno sodelovanje pri razumevanju fotografije"
http://dkum.uni-mb.si/IzpisGradiva.php?id=10788


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati