0   

BubikolRamios @BubikolRamios 28. Jul 2010, 18:45

Ni ravno zatikanje,to je "fabršk". Torej, ko daš na "on", imaš od tam naprej še opcijo master in remote. Da pa bi prišel do tja moraš pa pritisnt še en poseben gumbek(tega zraven bele pike na sliki). To pa gre meni jako na jetra oz je nerodno, sploh ker vseskozi pretikam med "on" in "master".

http://a.img-dpreview.com/news/0807/Nikon/nikonSB900frontrear.jpg

A je že kdo stvar razdrl in to pogruntavščino ukinil ?
 0   

Andrej @fotokaj 28. Jul 2010, 21:21

Kako pa da te to sploh moti? Jaz na gumb enostavno pritisnem s celo blazinico palca (ali kazalca) desne roke in zasučem komplet stikalo s centralnim gumbom vred na željeno pozicijo in je stvar rešena. Ne pritiskam gumba posebej in potem ločeno še celo stikalo?

Zadeva je narejena identično kot stikalo za tip merjenja svetlobe na prizmah; v sredini stikala gumb, ki preprečuje neželjeno pretikanje stikala in ene na drugo pozicijo ter teče enako gladko in brez zatikanja.

Sto ljudi sto čudi, to je živa istina. Vseeno pa nikoli ne bi šel tako daleč, da bi razdrl fleš samo zato, da modificiram gumb, katerega ne znam "prav prijeti".
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 28. Jul 2010, 21:31

Sem desničar, torej z desno držim aparat za grip. Z levo lepo dam flash na on.
In zdaj, da bi naredil kar narediš ti (za prestavitev na master), in naredim jaz po sedanjem sistemu, moram preložit aparat v levo roko, z desno prestavit stikalo, in spet preložit aparat v desno.

Da se sicer nekaj zmotovilit z levo, ampak je malo brezveze tista varovalka na stikalu.
 0   

Andrej @fotokaj 29. Jul 2010, 10:35

Saj jaz sem tud desničar ...
Zakaj moraš aparat prestavljat v drugo, torej z levo roko? Če mi aparat visi okrog vratu (ali ne), ga držim tako, da z desno dlanjo držim grip (ja kako pa drugače ...), z levo dlanjo pa držim/podpiram objektiv in spodnji grip (ja kako pa drugače ...). Ko štelam fleš, leva roka/dlan ostane točno tam, kot je, s palcem ali kazalcem D roke pa štelam fleš - pač tako, kot delajo vsi desničarji po celem svetu. Saj ni nobene potrebe po tem, da ves čas stiskam grip?
Ne bi rad težil, češ da si "čuden" ali kaj podobnega, ampak če se še tako trudim, ne štekam, kaj ti ne gre?
Kaj pa ko nastavljaš tip merjenja svetlobe prek stikala na prizmi, kako pa tisto stikalo nastavljaš? Ker je povsem identična stvar, nastavljanje merjenja svetlobe ali fleša prek omenjenega stikala je v nulo isto, torej kako ti pa to uspe? Kakšen aparat uporabljaš?
 0   

Bostjan @Archie 29. Jul 2010, 11:23

Jaz sem tud desničar pa s tem nimam težav. Men je pa celo všeč, da je tam "varovalka".

Ampak tle si bomo uporabniki vedno različni. Eni bi radi vse hkrati: držal sprožilo, premikal stikalo na flešu, spreminjal tip merjenja svetlobe, premikal knof AF-C/AF-S/M, štelal iso in nastavljal kompenzacijo na flešu... vse hkrati in če se le da vse z isto roko (prstom) in bog ne daj, da bi pri tem odmaknili oko od iskala. In če se to ne da, je ergonomija zanič. No sčasoma vsak pogrunta, da se z eno samo roko še dekleta ne da držat hkrati za rit in joške (pa zato noben ne šimfa ergonomije?!) in mu je potem lažje. biggrin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati