0   

Uroš Uršej @Lucifix 31. Jul 2010, 10:22

Ko želim natisniti neko sliko z belim ozadjem, mi tiskalnik namesto te barve natisne rumeno. Vem da je to nekakšna težava z barvnimi profili, a se mi ne sanja kateri profil je treba nastavit.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 31. Jul 2010, 10:38

Nekako našel rešitev, v Photoshopu sem shranil Save as Web in zadeva deluje.
 0   

iztok @izo 31. Jul 2010, 10:42

vprašanje, če je na fotki bela res čisto bela ipd. v kakšnem formatu je fotka? lahko probaš ozadje popolnoma izrezat ven, da bo res belo, pa potem sprintat, recimo. če bo še vedno rumeno, potem najbrž res nekaj ne štima s tiskalnikom, kartušami oz profili itd.
profil se nastavlja za določeni tiskalnik in določeni papir. nekaj jih je že serijsko vgrajenih v driver tiskalnika in lahko z njimi probaš, najbolši pa so seveda tisti, ki jih sam narediš s kalibracijo, če se mene vpraša.
kako se pa upravlja z profili, pa je dolga štorija in sploh ne tako enostavna. ponavadi je treba izklopit vse serijsko wins pogojene, in potem v programu vklopit tistega, ki želiš nucat. je pa toliko variacij tega, da zna biti zelo konfuzno..
 0   

iztok @izo 31. Jul 2010, 10:45

aja, pardon, sem ti govoril za print profile, ne za barvni prostor fotke (malo si tudi ti nerodno naslovil zadevo grin, ja , največkrat je že to krivo, kar si sam pogruntal.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati