0   

Jan @zelenik 9. Avg 2010, 21:14

Nabavil sem monopod in imam težavo. Nameraval sem ga uporabljati brez dodatne glave, zadeva je pa takšna da ima monopod dva navoja (ižji in širši). Širši bi se če želiš gor namestit objektiv (npr. 70-200) moral "skriti" oz. stistniti, da lahko objektiv pritrdiš na ožji navoj.

Problem pa nastane pri tem, ker se pri mojem monopodu ta širši navoj stisne samo za par mm, dalje pa ne gre. Torej nanj ne morem namestit objektiva oz. aparata ker imata ožji navoj.

Najverjetneje bi rešitev bila glava, kar pa spet stane. Zato me zanima, če je že kdo imel podobno situacijo, kaj narditi in če je kak poseben postopek da se ta širši navoj poklopi.


Hvala in lep pozdrav!
 0   

ogabe @ogabe 10. Avg 2010, 07:22

Ce si kupil novega, ga nesi nazaj in naj ti ga zamenajo za delujocega. Ce si kupil kje rabljenega pa... Ta sirsi (3/8") vijak mora iti v celoti dol, tako da v koncni fazi izgleda, kot da bi bil na monopodu samo manjsi (1/4") vijak.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Aleš @lial 10. Avg 2010, 18:09

Kakšna fotka bi bila v pomoč, ker lahko da gre (kakor piše ogabe) le za 3/8 redukcijsko matico, sistem, ko se 3/8 navoj 'potlači' v osnovo, pa je narejen z dodatno vzmetjo in morda je treba vse skupaj le dobro prepihat...
 0   

Jan @zelenik 10. Avg 2010, 18:50

Uf hvala za ta nasvet s pihanjem. Dejansko sem se najprej lotil pihanja in ker sem skoraj izdihnil zraven (kompresorja žal nimam) sem pristopil k bolj radikalni metodi in sicer ostri igli in skalpelu.

Dejansko se je 3/8 navoj vdal in se sedaj ko sem vse skupaj še malo"obrabil" se zadeva lepo poklopi. Tako, da hvala za nasvet mi je dal če ne drugega idejo in pogum, da sem monopod vzel malo bolj grobo v roke smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati