0 

andyz @andyz 4. Feb 2005, 13:24

Slučajno sem danes šel spet pogledat top slike in ugotovil, da bo težko prišla še kakšna nova gor. Zakaj? zaradi sistema namreč. Verjetnno vask član, predvsem pa nov član, gre pogledat top slike. Ker je možnost ocenjevanja časovno neomejena, dobivajo najboljše še zmeraj dodatne ocene. Ne rečem, da si jih ne zaslužijo, ampak samo poglejte prvo. Mislim da je samo letos dobila kakšnih 20 točk zdraven. Fotko, ki ni na top lestvici, pogleda bistveno manj ljudi - če sploh. Ali niso torej top fotke priviligirane? Po moje bi bilo po določenem obdobju treba zaklenit možnost točkovanja, če ne bo ubijalska nevihta za zmeraj prva! Mogoče se motim - bomo videli.
andyz
   0 

chips @chips 4. Feb 2005, 13:41

Se strinjam, popolnoma.
   0 

tomaž @mju 4. Feb 2005, 14:06

tudi jaz, res je škoda!!!
   0 

Blaž Ogorevc @balž 4. Feb 2005, 14:27

neki je na tem, ja ja. Nisem pomislu.
Bomo vidl če bo kak dober predlog.
Balž


Look at the Earth talking to you! YAB grin
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 4. Feb 2005, 14:34

Se deloma strinjam, vendar smo pred nekaj dnevi dobili izjemo: fotografija jutro od člana Buffalo, ki se je v enem dnevu prebila na 6. mesto.

Sem še neopredeljenega mnenja, vendar tako imajo porihtano tudi na vseh ostalih portalih.

A kot je balž rekel... počakajmo na kakšen dober predlog.
   0 

chips @chips 4. Feb 2005, 15:20

Lucifix: na photo.net imajo top slike razdeljene po obdobjih, tako, da si lahko uporabnik z drop-down menijec izbere casovno obdobje: npr. top fotke na splosno, zadnje leto, zadnji mesec itd...

Sicer to ne resi problema top-fotke-ever, ker so res trdno zasidrane.
   0 

Sandi @Sandi 4. Feb 2005, 16:17

Edina rešitev je, da se vsi ostali člani še bolj trudimo in se med ta boljše prerinemo bigrazz
Škljoc !
   0 

Heretic @Heretic 4. Feb 2005, 16:33

meni se celotna stvar niti ne zdi tak problem- med top fotografijami je 5 fotk, ki so nekako novejše-take, ki so se na lestvici pojavile pred kratkim :wink:
tri sicer kraljujejo na vrhu, se mi pa zdi, da zasluženo smile
   0 

milosh @milosh 4. Feb 2005, 18:08

ja problem je v sestevanju tock ane, ker ce je povprecna ocena je to drugac.
ce na hitr brez blaznega tuhtanja pomislm bi tkole naredu:
fotka se uvrsti v top fotke sele ko ima vsaj 7-10glasov, gleda se povprecna ocena, ce pa je izenaceno se pa gleda sestevek.
se prej treba dat pa galerijo na svojo stran, ker fotke prehitr sibajo mim in je na prvi strani samo fotka tedna (mogoce se meseca) in mal vec zadnjih tem iz foruma (ker tut ful sibajo) ter novice, pa mogoce pride se mal vec placa za kricaca!

evo zmagovalna resitev biggrin
   0 

Heretic @Heretic 4. Feb 2005, 18:11

[/quote]fotka se uvrsti v top fotke sele ko ima vsaj 7-10glasov, gleda se povprecna ocena, ce pa je izenaceno se pa gleda sestevek.[quote]


no, to bi bila rešitev, se mi pa zdi, da je bolj pomemben seštevek, ne pa povprečna ocena. sicer predlagaš, da se oceno gleda šele po desetih glasovih, ampak že to kaže na skupni seštevek :wink:
   0 

Matej Herbst @matto 4. Feb 2005, 19:43

Jaz se pridružujem mnenju Chipsa in mogoče skrite ocene, dokler ne doseže ne vem vsaj treh ali več ocen.
   0 

milosh @milosh 4. Feb 2005, 21:12

Heretic fora 10tih glasov je zato da ne more ena 5ka uvrstit fotko najvisje, nevem pa kako povprecna ocena pr 10tih glasovih kaze na skupni sestevek?
   0 

Jan @ghandaed 4. Feb 2005, 21:28

mah, men se pa vedno bolj dopade tako kot je... enostavno
acta non verba!
   0 

vida kriznar @vida 18. Feb 2005, 13:32

kako pa se sploh izbira top slike?
Kot sem videla imajo redke skupno oceno 5, zato mi ni jasno kaj je kriterij zanje....ja, sem prebrala vse komentarje, ampak mi ni cisto jasno, kako se izbirajo, zal.
Kaj ni najbolj logicno, da se uvrstijo tiste, ki imajo najboljso skupno oceno??!
lep dan
vida
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 18. Feb 2005, 13:34

Top fotografije se izberejo po skupnem seštevku... tako pač je in tako bo tudi ostali... že prevečkrat premleta tema (išči po forumu)
   0 

mishko @mishko 18. Feb 2005, 14:02

Heretic je napisal/a:
fotka se uvrsti v top fotke sele ko ima vsaj 7-10glasov, gleda se povprecna ocena, ce pa je izenaceno se pa gleda sestevek.
Citiram:no, to bi bila rešitev, se mi pa zdi, da je bolj pomemben seštevek, ne pa povprečna ocena. sicer predlagaš, da se oceno gleda šele po desetih glasovih, ampak že to kaže na skupni seštevek :wink:


Ne kaže samo na skupni seštevek, temveč povečuje verjetnost pravilne ocene (v smislu masovnosti). Problem pri tem načinu je pa jasno ta, da je lahko fotka, ki ima 101 cveka, bolje uvrščena kot fotka, ki ima dvajset petk...
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 18. Feb 2005, 14:04

Ja realno gledano, katera fotka pa bo dobila 101 cvek?
   0 

mishko @mishko 18. Feb 2005, 14:10

To je bilo malce karikirano, manj drastični primeri so pa še vedno. Saj tudi povprečna ocena ni idealna rešitev. Najbrž bi se dalo formulo narediti, ki bi kolikor toliko odpravila možnost takih variant. Najbrž pa ni enostavno sad
   0 

M_M @M_M 18. Feb 2005, 16:12

Za top fotografije je kar dobro poskrbljeno in bi lahko ostalo tako kot je, čeprav prvega mesta res zlepa ne bo kdo izrini, sicer pa je fotografija res fenomenalna.

Bolj moti me to, da se fotografije zelo zelo hitro menjavajo v galeriji in tako gre včasih kakšna zares dobra mimo, ne da bi jo sploh kdo opazil in ji uspel prilepiti oceno. Sam sem imel sedaj kar dosti ostalih stvari in nisem imel vsak dan časa slediti fotografijam in sem prepričan, da sem spregledal marsikatero dobro fotografijo.

Sicer nimam ideje, kako bi se to dalo spremeniti, nebi pa bilo slabo, če bi se!
   0 

mishko @mishko 18. Feb 2005, 16:33

V določenih forumih imajo kategorijo "Spregledane fotke" kjer so vse tiste, ki niso dobile nobenega komentarja. Sicer je res tudi to, da je tam to povezano s točkovanjem komentarjev, ni pa to nujno.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati