0   

Martin @Mart1 18. Sep 2010, 14:51

Zdravo,

zelo me je začela zanimati analogna fotografija. Fotoaparat sem imel že doma, filme pa sem seveda kupil. Problem je nastal, ko sem jih nesel razvit in skenirat. Takrat me je kar stisnilo pri srcu, ko sem izvedel ceno za 30 skeniranih fotografij.

Odločil sem se za nakup skenerja do okoli 150€. Našel sem tale skener http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3317_811920_Canon_5600F. Malo sem pogledal teste oz rezultate skeniranih filmov in se mi zdijo vredu. Zanima me še vaše mnenje in seveda predlogi..
 0   

Žiga @thunder_road 18. Sep 2010, 15:03

Morda tu kaj koristnega najdeš: https://www.slo-foto.net/ftopict-20135.html
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 0   

Martin @Mart1 18. Sep 2010, 15:32

Sem že gledal podobne teme pa se povsod vrtijo cene vsaj od 200-300€. Rabim nekaj za malo naprednejšo amatersko rabo in mislim, da za to več kot okoli 150€ ne bi smelo priti glede na rezultate in nekatere komentarje, ki sem jih prebral o zgoraj omenjenem skenerju.
 0   

Aleš @lial 18. Sep 2010, 15:52

Nisem prepričan, če boš res zadovoljen z navadnim, ploskim skenerjem, pa čeprav je prilagojen skeniranju negativov.
Vsaj moja izkušnja izpred nekaj let (lahko da je sedaj tehnologija močno naprednejša) je bila zelo negativna, tako da sem kasneje preslikal filme z nastavkom za fotoaparat in je bil rezultat bistveno boljši... ideja, ki jo je dal urosm v linkani temi pa je morda še najboljša - skeniranje razvitih fotografij.
Me pa čudi dejstvo, da je pri razvijanju dodana še visoka cena za digitalni zapis, pred leti, ko sem še nosil v razvijanje, je bilo ta dodatna usluga narejena za drobiž.
 0   

Robi @mavrica 18. Sep 2010, 21:04

Sam sem pred leti (še v času filmov) kupil Minoltin skener Dimage Scan Dual iV in bil v začetku kar malo razočaran, ker je s priloženim programom skeniral mehko in brez kakšnih posebnih podrobnosti in detailov. No, pa sem kakšno dobro leto nazaj preizkusil in potem dobil tudi licenčno verzijo, program SilverFast, ki je pokazal povsem drugačno kvaliteto, saj je poskenirano praktično vse in se vidi ostro tudi zrno. Tako, da tu ne igra vloge samo skener temveč tudi program za skeniranje. Kljub temu pa ploski skener prirejen za filme, tudi po mojih izkušnjah, ne more konkurirat s film skenerjem.

Lp Robi
 0   

jernej kaše @zapp0 18. Sep 2010, 21:21

Koliko pa so ti računali skeniranje? Po mojih izkušnjah se cene vrtijo od 4-6€ na film (brez razvijanja), kar niti ni tako hudo. Sken je sicer relativno nizke ločljivosti, a za web dovolj. Ne bi bil presenečen, če je sken iz fuji frontierke boljši, kot iz cenenega ploskega skenerja. Na diase pa pomoje s tako varianto lahko kar pozabiš...

Pa welcome to the club :-)
 0   

Jan Kajfež @Geccko 18. Sep 2010, 21:35

Jaz sem z svojim OpticFilm 7400 izjemno zadovoljen... za čb negativ je super... če bi pa barvne potem pa bolje dražjega brata, ker ima še iSDR za odstranjevanje prask... je pa malo več kot je tvoj budget... jaz sem dal zanga cca 330€ v Conradu... pride pa z SIlverFast programjem...
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati