Edini pogoj je, da ima možnost HD snemanja, glede znamk pa sva nekako pristaša Panasonica in Canona. Če pa imate druge predloge, se seveda ne bova branila.
Za vaše predloge in komentarje se vam vnaprej lepo zahvaljujem!
Ne vem, koliko si kaj navezan na to, da imaš možnost ročno nastavljati osvetlitev na aparatu. To so z večine današnjih kompaktov že odstranili, zato je treba pazit kaj kupiš, če imaš ročne nastavitve rad. Ti ta stari canoni so bili glede tega izjemno dobri, pri novih je treba pa pazit, kaj izbereš. Če bi malce (ne veliko) raztegnil svoj cenovni okvir, bi tole spravil skozi:
kleb; ta pa mi je všeč. Sem, ga tudi sam gledal pred časom! Zaenkrat se nagibam najbolj temu pa Panasonic Lumix TZ8. Najbrž bo Canon prevladal... Ne bom se branil še kakšnega mnenja...naročil, ga bom itak enkrat naslednji teden šele.
Glede servisov ni problema, če naročim preko amazona? Velja EU garancija in jo lahko uveljavljam pri slovenskih pooblaščenih serviserjih? Vsaj tako je bilo, ko sem naročil Sonyjev izdelek iz Amazona. Seveda bodmo pozitivni, da ne bo rablo nič uveljavljat in bo vse delalo kot mora.
Samo sporočam, da smo se z ženo odločili za Panasonic TZ7 po pogovoru z dvema znancema, ki imata omenjeni fotoaparat, ter z enim profesionalnim fotografom. Misliva, da bo več kot dovolj za najine potrebe. Zdaj pa čakava na pošiljko, da lahko sprobava.