0   

Nik @Lightster 3. Nov 2010, 19:38

Živjo! smile

Problem je sledeč; na 50mm f1.8 mi je iznenada umrl autofocus. Težava sigurno ni mehanskega vzroka. (objektiv ni nikdar padel na tla ali podobno) Zanima me, ali je že kdo tukaj doživel kaj podobnega na omenjenem objektivu, in kakšna je kaj povprečna cena popravila AFja pri večini izmed naših serviserjev. Res me zanima cena, saj nočem dati za popravilo več cekinov, kolikor je sam objektiv vreden. Garancija pa je že potekla.

Upam da se najde kdo ki bi mi predal kakšno uporabno info.

Lep večer še naprej grin
 0   

Peter Bernik @Noob 3. Nov 2010, 19:42

Nes na 3A v oceno in je to to. Pomoje je pa zrel kante za smeti, oz daš nekomu ki mu sede MF. Čeprav dvomim da komu sede drkat tist mikro obroč, res neprikladno.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

iztok @izo 3. Nov 2010, 20:03

po mojem pa ni tak problem, če se ti da malo hecat in nimaš ravno dve levi. škoda, da mi blog ne dela več (vsaj kolkr sem nazadnje gledal, hehe), sem imel gor par stvari, ki bi ti lahko pomagale pri tem. pri 50tki je bistveno pogruntat, da moraš tisto zaplato iz plastike najprej s kakšnim nožičkom dol dat (je zalimano gor) in spodaj najdeš mislim da dva vijaka, potem ni več tak problem, ni ravno neko čudo finomehanike ta objektiv (beri nekaj plastičnih zobnikov in dve leči).
 0   

Zelod @flambirana_oFca 3. Nov 2010, 21:18

Jaz imam enega razstavljenega, manjka samo ploščica s kontakti pa mehanski del okrog zobnikov je polomljen (mi je že dolgo nazaj padel z mize).
Čeprav po moje je lahko vzrok ali v stikalu AF/MF ali pa v ploščici s kontakti (le-ta oziroma flat kabel se na teh modelih najrajši sfiži). A aparat drugače komunicira z objektivom (se pokaže vrednost zaslonke ali je F00)?
 0   

Nik @Lightster 3. Nov 2010, 22:27

Huh, kr precej škoda mi ga je, eden ljubših v torbi, od samega začetka, čeprav precenen... smile
Mogoče pa ga le odprem in probam sam rešit zadevo, samo še prej bo potrebno googla mal preiskat, sigurno se je kdo že lotil tega pa pofotkal zadevo. smile
Drugače pa ga lahko še vedno prodam za kose. Fotkanja z MFom na tem objektivu pa se ne lotim in iskreno ga ne priporočim nobenemu, ful je živce parajoče ostrit s tem mlahavim obročkom.

Objektiv je drugače manualno povsem delujoč, komunicira, slika je v avtomatiki pravilno osvetljena, ostra.
 0   

Zelod @flambirana_oFca 3. Nov 2010, 22:35

Ja, na manualno je s tem objektivom precej težko ostrit.
Potemtakem kot kaže, je res problem ali v ploščici (in/ali kablu), ki jo spaja, ali pa v stikalu oziroma elektroniki. Čeprav kontakte sumim in ne sumim; težko je verjetno, da bi bil vzrok ravno v kontaktih, ki so namenjeni AF-ju.
Razdiranje (in nazaj sestavljanje) pa sploh ni težko - http://nis-lab.is.s.u-tokyo.ac.jp/~ybando/rgb_filter/disassembly.pdf


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati