flambirana_oFca je napisal/a: |
Jaz sem imel do sedaj Err 99 le z objektivom Tokina 12-24 (na 40D bodyju), za katerega se je kasneje izkazalo, da je odpovedala elektronika oziroma zaklop objektiva.
Ja, težko je reči ali se splača ali ne; to je predvsem stvar posameznika kako gleda na to. Jaz npr. sem za popravilo te Tokine, odštel 150 EUR. Pa tudi ni veliko vredna, ampak sem sam pri sebi razčistil, da mi je zelo ok objektiv, s katerim sem naredil kar nekaj lepih fotk in dokler je delal, me ni nikoli pustil na cedilu. Oster, za to kar potrebujem, dovolj hiter, dokaj tih ipd. In sem ga pripravljen imeti v nedogled. Do menjave sistema ali morebitnega prehoda na FF. Velika razlika je pa v tem, da moj objektiv ni sploh deloval, torej sem imel samo izbiro - vrčt v smeti, prodati za drobiš za rezervne dele ali pa ga popraviti. Tvoj pa deluje, le kar ga IS heca. Hehe, jaz sem šel iz Tamrona 17-50 na Canona 17-55 zgolj zato, ker je Canon hitrejši pri ostrenju v slabih svetlobnih pogojih in, ker je tišji. To dvoje sem res pridobil, ostalega kar se pa tiče superiorne kvalitete optike ali bolj stabilnega delovanja pa niti ne. ![]() Pros/cons.... vedno bilo in vedno bo. ![]() |