0   

sercerjeva13 @sercerjeva13 15. Nov 2010, 09:04

Kako naj v programu photoshoop cs... odstranim sivo ograjo levo spodaj. Poskušal sem z funkcijo clone vendar mi ne uspeva ravno najbolje. Ali ima mogoče kdo kaj več znanja na tem področju. Prosil bi za odgovore in komentarje. Prilepim slikico.
 0   

Aleš @lial 15. Nov 2010, 10:10

Moje znanje sicer ni na vrhuncu, vendar sem mnenja, da se popolnoma odstraniti ograje ne da, vsaj ne tako, da bi pridobil sliko v trikotniku. Enostavno ni dovolj enakih polj , ki bi lahko nadomestili manjkajoče.

Zato sem poskusil s spremembo barve ograje:nato pa še manj uspešno, kloniranje:
 0   

name1 @name1 15. Nov 2010, 10:34

kloniranje v takšnem primeru ni najboljši postopek (ok, za pregled majhne slike kot je ta na zaslonu je ok, tisk ne bo ok)...jaz ponavadi v takšnem primeru probam dobiti čimveč podobnih tekstur že na mestu fotografiranja in potem prekrivam odvečni del slike - lahko tudi nima nobene veze z dejanskim stanjem, odvisno od zamisli...dejansko moraš "risat" čez - mukotrpno delo sam če rabiš kvalitetno narejeno nimaš druge...
May the light shine on you!
 0   

Jernej Lasič @Sviri 15. Nov 2010, 12:36

Vse se da, samo potrudit se je treba.
Treba si je čas vzet in malo pa pomalo klonirat in risat, semplat iz različnih povdročij, uporabljati "lighten" in "darken" funkcijo pri kloniranju, upoštevati perspektivo (vanishing point filter) itd.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Zelod @flambirana_oFca 15. Nov 2010, 13:23

Bravo lial, dobra popravka! thumbsup

Jaz sem tudi nekaj na hitrco (par minut) naredil.
Sem pa izbral drugačno metodo, katere se pri tovrstnih situacijah poslužujem, in sicer najprej z liquify tool potegnem odvečne elemente ven iz "kadra", potem pa s clone tool prekrijem dele, da ta poteg ni preveč viden. Seveda bi se to dalo narediti bolj popolno, kar bi vzelo nekoliko več časa.

Primer tukaj:
 0   

Aleš @lial 15. Nov 2010, 13:49

Je tvoja poprava dosti boljša in verjetno več niti ne bi bilo treba.
Vsekakor pa si velja takšen problem zapomniti in pri kadriranju paziti na moteče elemente, pa naj bo to s telefonom, kompaktom, ali pa DSLR-jem.
Življenje postane lažje... grin grin

LP
 0   

sercerjeva13 @sercerjeva13 15. Nov 2010, 14:35

Na samem terenu kjer sem slikal, ni bilo mogoče slikati tega kadra, da se nebi videla ograja. Tako sem stopil skoraj že na rob, ker sem hotel ujeti zgradbo ulico in nebo. Tako sem že v začetku vedel , da bom moral clonirati. Po cloniranju pa sem sliko povečal , vendar se kar vidi , če pa bi bila slika še večja pa bi bilo še bolj opazno.
 0   

Aleš @lial 15. Nov 2010, 15:28

V tem primeru si paš naredil največ, kar se je dalo...
Potem pa pride garanje v programih, posebej če je, kakor je zapisano, potrebno natančno sklonirati večjo sliko od te zgoraj.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati