0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 18. Nov 2010, 15:46

Vedno znova me nasmejijo situacije, ki nastanejo v e.Leclercu (se opravičujem, če delam reklamo) za pulti, kjer strežejo prodajalke. Tam imajo, vsaj z moje pojme, izvrsten sistem postrežbe strank (za pulti kot so: meso, pekovski izdelki, ribe, ...), ki je v tujini bolj pogost kot pri nas.

Gre se za sistem listkov z zaporednimi številkami, ki si ga odtrgaš in potem čakaš. Ko pokličejo tvojo cifro si na vrsti. Prednosti tega sistema so predvsem v tem, da si lahko med tem ko čakaš lepo ogledaš vse artikle v vitrinah, ne da bi pri tem izgubil kaj časa.

Problem nastane pri ljudjeh, ki sistema bodisi ne morejo bodisi nočejo sprejeti. Mene pa vedno nasmejijo obrazi vsaj treh šokiranih strank brez listka, ki jih prehitim, ker imam listek.

Potem slišiš pogovore v stilu: "A mene pa kar ignorirate?!" ali pa "Veste, jaz sem bila pa tukaj prej.", da ne omenim večnega upornika, ki je danes prihrumel do pulta, se vrinil pred mene (kar sem mu s hladnim izrazom na obrazu pustil in se začel nasmihati), uzl listek v moji roki in spoznal napako, ki jo je storil ter vročekrvno pripomnil svoji priležnici, ki je stala ob njem: "A tle so tudi ti po****ni listki al kaj? Pa p***a, kot da smo pri zdravniku." Ampak - a ni ravno to poanta - točno veš, kdaj boš na vrsti - ne glede na to katero govno se rine pred tebe in prehiteva vrsto. Očitno imajo s tem sistemom proleme le ljudje, ki so navajeni vrivanja, prehitevanja, izrivanja in kaj vem kakšnih sredstev še, da čim prej dosežejo svoj namen.

Nasploh opazujem, da se določeni osebki ne znajo postaviti v vrsto in počakati kot kulturni in civilizirani ljudje. Vedno se najde nekdo, ki po desni prehiteva celo vrsto in se že na poti do pulta dere: "Dejte me mal spustit, sej mam sam eno znamko za kupit."

Kakšne so pa vaše izkušnje in mnenja?
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

abo01 @abo01 18. Nov 2010, 16:44

Problem pri njihovem sistemu je v tem, da slabo viden in če nisi njhova redna stranka, te zna to negativno presenetiti, kot je mene. Šele ko sem šel na drugo stran pulta sem videl tablo z napisom, takrat me je pa veselje do nakupa že minilo. Vem za drugič.
 1   

Miha @cedo 18. Nov 2010, 17:13

Za Francoze in njihovo "c'est mon droit" je to edina rešitev, uvajati to pri nas, pa se mi zdi bebavo. Z vrivači - največkrat penzionisti, ki se jim seveda najbolj mudi - pa jaz nimam težav.
Zahvala: mga4all
 0   

Metod @iskalec 18. Nov 2010, 17:35

Ko sem prvič naletel na ta sistem, sem kupoval kruh. Nikjer ni bilo nikogar, o listkih se mi niti sanjalo ni , zato ga je prodajalka vzela sama, ga odvrgla v neko košarico in mi postregla.
Glede na to, da nikoli ne čakam pred pultom več kot pet minut (tudi če se trije vrinejo pred mene), se mi zdi ta sistem hecen. Če je gužva večja, me pa itak ni zraven.
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 18. Nov 2010, 17:56

Hmmm, zanimivo. Vidim, da nekako res ne sede ljudem. No, meni se še vedno dopade. Se pa strinjam, da za tiste, ki so tam prvič ni ravno najbolje označeno. Kot sem že rekel - meni je všeč, da lahko med čakanjem pogledam ponudbo.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Zelod @flambirana_oFca 18. Nov 2010, 19:13

No, hvala za to informacijo. Sam se namreč čakal kot idiot v vrsti in, kot "tujec" v Ljubljani "spoznal", da je ljubljanski folk totalno nevzgojen, ko se vriva predme. Seveda so verjetno imeli v rokah listke, sam pa teh listkov nisem videl, nihče mi ni pa nič omenil, da ga moram vzeti. Tako sem čakal na štručko nekaj več kot 5 minut. Fino!
Idiot na dnevnem izletu v Ljubljani. biggrin
 0   

Kris @kris 18. Nov 2010, 22:05

Citiram:
Vedno se najde nekdo, ki po desni prehiteva celo vrsto in se že na poti do pulta dere: "Dejte me mal spustit, sej mam sam eno znamko za kupit."


To, da se vedno najde kdo, ki hoče preko vrste še nekako razumem. Ne razumem pa trgovcev, da nasedajo na take tipe in jim strežejo preko vrste za tistih borih par centov, izgubijo pa mene, ki hočem kupit nekaj za par evrov. Moja praksa zadnje čase je, da če se mi to zgodi, enostavno pustim robo tam na pultu in odidem. Če ti je več do tega, da prodaš znamko nekomu preko vrste, kot meni pralni stroj (karikiram), ki pohlevno stojim v vrsti - tudi prav. Hvala bogu, jih imajo drugje tudi.

Enkrat se mi je zgodilo v prodajalni pohištva, da sva z ženo in trgovcem sedeli za mizo in že praktično urejali papirje za plačilo (kupovala sva predsobo), ko pozvoni telefon. Trgovec se javi, neka ženska ga gnjavi o neki omarici, ki da jo kupuje, on seveda vstane, gre nekaj gledat, se vrne, ji razlaga na dolgo in široko, potem mu ona govori neke mere stanovanja, on sedaj nekaj preračunava, ji razlaga o pogojih nakupa, pa obrokih ... to je trajalo kakih 10 minut. Ne pretiravam. Na koncu pa je babnica rekla, kao da se bo še odločila in da kliče itak samo informativno.

Z ženo sva imela tega že poln kufer, se pogledava in istočasno vstaneva ter protestno odideva.
Trgovec se je začel opravičevati, da se na klice pač mora javiti, bla, bla ...
Moj odgovor je bil: "Očitno pri vas prideš hitreje na vrsto, če kličeš doma iz naslonjača in ne kupiš ničesar, za razliko od tistih, ki smo tako naivni, da pridemo k vam osebno z resnim namenom nekaj kupit." In sva šla.

Ne, res ne razumem trgovcev, da po vseh letih delovnih izkušenj ne ločijo resnega kupca od bleferjev. Če se že mora javiti na telefon, a ne more povedat klicatelju, da ima trenutno ravno eno stranko in da bo poklical nazaj?
 0   

Zelod @flambirana_oFca 19. Nov 2010, 10:03

Jaz pravim, da očitno še sploh ni kriza z delovnimi mesti, saj prav šele sedaj v teh takoimenovanih "kriznih" časih opažam, da je vse preveč ljudi, ki se na svojem delovnem mestu obnašajo prav nonšalantno.
Imam visok prag tolerance in potrpežljivosti, a kar je preveč, je preveč. Nekorektno in nevestno se obnašajo npr. na Pošta Slovenije, kjer se ženske na "šaltru" z znankami menijo cele debate od presajanja rož, nabiranja gob, dnevnih tračev o kakšni osebi....
Z raznoraznih poslovalnic bank imam prav tako slabe izkušnje - počasno in leno osebje, da je joj in prav tako raznorazni privat pogovori z znanci. Raznorazni servisi (o ja, o tem bi se dalo debatirati biggrin ) prav tako sila neresno osebje...
Zmagovalec prejšnjega tedna je pa poslovodja neke slovenske prodajalne s pohištvom. Pri katerem sem se dan pred obiskom po telefonu dogovoril za 99% siguren nakup pohištva v vrednosti nekaj tisoč EUR in sem mu točno naročil (do takorekoč minute natančno) kdaj pridem v poslovalnico na ogled pohištva v živo (in nakup).
In ga ni bilo... Poklicati ga nisem imel kam, poslovalnica (takoj zjutraj) je bila zaprta... In čakam, čakam, čakam.... po 42-ih minutah od mojega prihoda in nenehnega čakanja pred vrati poslovalnice, se izza vogala radosten pojavi prodajalec in se opravičuje, češ, da je obvezno moral iti k "sosedi" na kavico. Če bi vsaj rekel, da je bil zastoj na cesti, bi lažje prenesel vse skupaj, laž gor ali dol, lepše se sliši. Ne pa 40 minut viseti "na kavici"... Sem že mislil protestno zapustiti lokacijo, a nisem hotel delati pompa. Čeprav bi ga lahko upravičeno. Skratka, imam občutek, da se marsikakšnemu zaposlenemu v današnjih časih zdi kratkomalo mar za delovno mesto.
Medtem, ko nekje sigurno veliko bolj sposobni in predani čakajo na zaposlitev.
 0   

Aleš @lial 19. Nov 2010, 10:18

Ker sem bil sam nekaj let zaposlen v trgovini s pohištvom, vem, kako bi lahko zadeve potekale.
In se popolnoma strinjam z reakcijo krisa v prodajalni pohištva, sam bi verjetno reagiral še prej.
Na ta način, torej s protestnim odhodom, se odzovem večkrat, večinoma je razlog v ignoranci prodajalcev, včasih pa tudi v sami trgovini (ni cen, neurejen prostor, itd)

Eno od osnovnih pravil, ki so jih učenci na trgovski šoli izvedeli prve dni je bilo (tudi v najbolj svinčenih časih in upam, da je še) : KUPEC JE KRALJ.

Glede listkov pa: verjetno so res moteči, vendar se je v debati videlo, da pravzaprav pomagajo prodajalkam pri strežbi. Če se postavite v njihov položaj - dolga, živčna vrsta, sprejem naročila, zavijanje ali pakiranje, blokiranje cene, vmes pa se kakšen nevzgojen posameznik vrine in naenkrat je trgovka kriva, ker tega ni videla in preprečila...
In to vse za manj kakor 600€ na mesec.
 0   

miro @mga4all 19. Nov 2010, 11:01

Listek za kruh. LooooooooooL
*** saj nismo v Afganistanu, v taki trgovini me ni niti pred izlozbo.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 19. Nov 2010, 11:37

mga4all je napisal/a:
Listek za kruh. LooooooooooL
*** saj nismo v Afganistanu, v taki trgovini me ni niti pred izlozbo.


super, bo en manj guzvo delal.
meni se zdijo listki dobra poteza. v tujini je to verjetno dokaj normalno... nam, slovenčkom, pa se očitno zdi jako glupo
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

chips @chips 19. Nov 2010, 12:04

lial je napisal/a:
Eno od osnovnih pravil, ki so jih učenci na trgovski šoli izvedeli prve dni je bilo (tudi v najbolj svinčenih časih in upam, da je še) : KUPEC JE KRALJ.


Tu se pa ne bi ravno strinjal, vsaj ne popolnoma. Vsekakor si kupec zasluži primerno obravnavo iz strani trgovca, saj je mu v končni fazi nosi kruh. Vendar so ljudje (kupci, stranke) v zadnjih letih postali zares brezobrazni. S svojo nadutostjo in mnogo krat celo ponižujočim odnosom do trgovcev zahtevajo svašta, sklicujoči na neke kvazi potrošniške pravice. Grozijo z inšpekcijami, objavami v medijih in celo fizičnimi napadi. Seveda je ta skupina ljudi majhna, da ne bom krivičen. Vendar se ta "kraljevski sindrom" zelo naglo širi. Po svoje vsi tarnamo nad apatičnostjo trgovcev (kar je tudi mnogo krat upravičeno), vendar je le-ta posledica tudi prej omenjene skupine kupcev, ki vzame trgovcu voljo do dela, če mu jo slučajno 500 everska plača še ni.

Tako da...ja, kupec je lahko kralj, Bog pa vsekakor ni. Ko se bomo naučili so-spoštovanja, bo življenje lapše.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Aleš @lial 19. Nov 2010, 12:24

Hm.
Ne razumem čisto - se ne strinjaš z izrekom, ali dejstvom da to (ali pa so) učijo v šoli?
Da pa se vedno več kupcev obnaša kakor da so bogovi, pa drži. Soproga je v trgovini že skoraj 30 let in večkrat ve povedati kaj na to temo.
 0   

chips @chips 19. Nov 2010, 12:52

Z izrekom seveda, da je kupec kralj (v brezpogojnem smislu).
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

miro @mga4all 19. Nov 2010, 12:57

Sviri je napisal/a:
mga4all je napisal/a:
Listek za kruh. LooooooooooL
*** saj nismo v Afganistanu, v taki trgovini me ni niti pred izlozbo.


super, bo en manj guzvo delal.
meni se zdijo listki dobra poteza. v tujini je to verjetno dokaj normalno... nam, slovenčkom, pa se očitno zdi jako glupo


sam jaz bom drugje postrezen takoj in se sploh ne sekiram, ti pa ko sirota na krajc z zaporedno stevilko ....
 0   

miro @mga4all 19. Nov 2010, 13:01

ps.
Pa res bi rad vido Nemca al pa kakega Amera z listkom za kruh smile To je pa sigurno stos meseca ce ne leta.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 19. Nov 2010, 13:38

mga4all je napisal/a:
Sviri je napisal/a:
mga4all je napisal/a:
Listek za kruh. LooooooooooL
*** saj nismo v Afganistanu, v taki trgovini me ni niti pred izlozbo.


super, bo en manj guzvo delal.
meni se zdijo listki dobra poteza. v tujini je to verjetno dokaj normalno... nam, slovenčkom, pa se očitno zdi jako glupo


sam jaz bom drugje postrezen takoj in se sploh ne sekiram, ti pa ko sirota na krajc z zaporedno stevilko ....


seveda boš postrežen takoj, če greš v lokalno trgovinico kjer si ena od petih strank v tistem dnevu... v to ne dvomim. če boš šel pa v večji nakupovalni center pa dvomim, da boš takoj postrežen. Seveda je tudi odvisno od ure in marsičesa drugega. Sicer pa ne vem zakaj se ti zdi ideja s številko tako smešna? Jaz raje držim listek v roki in sem na vrsti ko sem na vrsti, ne pa da se mi vrivajo v vrsto.

oh kako težko slovenci sprejmemo kakšno "novost"...
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 19. Nov 2010, 13:55

@mega4all: gre se za red. Saj v trgovini, kjer tega nimajo prav tako stojiš v vrsti za kruh, če je gneča ane (če odmislimo samopostrežni oddelek, ki ga ima tudi omenjeni trgovec)? Gre se za to, da se ti noben ne vriva, oz. s tem nič ne doseže ter za to, da si lahko mirne duše ogledaš celotno vitrino pred nakupom brez bojazni, da te kdo izrine.

Glede ostalih specializiranih prodajaln (pohištvo, tehnika, itd...) pa je po mojem poleg slabega odnosa prodajalcev večkrat problematičen še en vidik: strokovna nepodkovanost prodajalcev. Oba problema pa izhajata iz dejstva, da se danes namesto specializiranih oz. izobraženih trgovcev zaposljuje študente, ki jim dol binglja za trgovino in prodajo, saj jih zanima samo hitri zaslužek.

Osebno pred nakupom vedno preberem kakšen članek ali razpravo na spletu in se nato odpravim v prodajalno, da si stvari še v živo ogledam in se odločim kaj mi bolj odgovarja - istočasno pa za mnenje vprašam še prodajalca (človek ima s tem opravka cele dni, bo pa že vedel kako se stvarem streže). Ko pridem v trgovino in vprašam prodajalca ali imajo to in ono stvar je prva dilema, da ne ve kaj želiš (ne vedno, velikokrat pa). Ko končno prideš na isto valovno dolžino s prodajalcem in si ogleduješ primerljive izdelke ter ga vprašaš za njegovo mnenje in pomoč je prvi odgovor: "Ja tale je cenejši." A bejž no - jaz pa ne znam ceglca s ceno prebrat. Ampak OK, razumem, da določenim strankam to največ pomeni. Ko ga povprašam natančneje glede tehničnih specifikacij mi pokaže embalažo ali pa prebere podatke z letaka. Pa vprašam čisto direktno kaj mi glede na moje potrebe (ki mu jih razložim) priporoča in katere lastnosti izdelka so za moje potrebe bolj pomembne mi le skomigne z rameni in reče: "Joj, to pa ne bi vedel, čakajte - bom kolega vprašal." Ok, si mislim, je pač nov in mi bo raje pripeljal kolega, ki ima več izkušenj. Zdi se mi fer in logično. Pa se izkaže, da njegov kolega tudi nič ne ve. Tu nekje spoznam, da iz vsega skupaj ne bo nič in se raje obrnem in grem. Trgovci pa taki.

To se mi velikokrat zgodi v tehničnih trgovinah. Ne bom trdil da vedno, saj so določeni prodajalci zares poučeni in popolnoma obvladajo oddelek.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

miro @mga4all 19. Nov 2010, 14:16

@Ulrich se popolnoma strinjam z tabo in smo ze vsi doziveli sploh pri tehniki. (bi lahk knjigo napisal od neumnih odgovorov raznih prodajalcev in svetovalcev)
Ampak oprosti listki za vrsto pri kruhu so pa kot je ze cedo napisal BEBAVOST, in tistega ki se vrinja ne bodo odvrnili od tega pocetja na zdaj ne v bodoce.

Da bi pa g.trgovec namesto ene revice za pultom dal dve ali tri in bi bili vsi postrezeni v normalnem casu pa nebi slo al kaj?
 0   

Aleš @lial 19. Nov 2010, 14:19

No tole z listki ("rad bi videl nemca ali amera...") seveda ni naš izum.
Tak način vrste je bil uveden že pred WW2, in to ravno v ZDA.
Marsikje je to uveljavljena metoda za vrstni red še danes, v živilskih trgovinah malo manj, drugje pa kar precej.

BTW: Nepozabni Rowan Atkinson pa je posnel imeniten skeč z MrBean-om na to temo... pa ne za kruh, ampak v ambulanti. (Mr Bean - Queue jumping in hospital).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati