Jaz sem letos zamenjal in pristal na Nikon-u.
Imel sem pa objektive 12-60, 50-200 in 50/2.
Olympusovi objektivi so res super, samo kaj, ko E-30 enostavno ni potegnil iz njih tistega kar bi človek želel. Mislim, predvsem na AF, ki ni dohajal določenih zadev. Tudi fleš ni deloval tako dobro, kot bi si želel. Recimo, dve zaporedno posneti fotografiji z enakimi nastavitvami in in sta prišla ven totalno različno osvetljena rezultata.
Odločil sem se za Nikona, kjer se je začelo z D40, sedaj pa imam D300s. To je pa res odličen fotič, ki me v po ergonomiji malček spominja na Olympusov E1.
Objektivi pa, saj se ve... Zuikoti so odlični, samo kaj ko jih nima človek kam nataknit... 50-200 na PEN? ne hvala! Tudi 12-60 ne bi natikal na PEN-a. Že na E-30 je bil precej težak...
Nikon ima fajn objektive, ampak zuikoti so bili zame boljši. Že recimo dejstvo, da zuikoti so vsi dali od sebe ostro sliko že pri max. odprti zaslonki, pri Nikonu pa moraš večkrat malce razmisliti... Ampak, roko na srce, razlika ni tako velika... Sploh, ker se da iz Nikonovih fotk več potegnit v postprodukciji.
Aja, pa razmerje slike preveri, če ti leži. Meni je 4:3 bolj všeč, ampak sem se privadil tudi na "novo" razmerje...
Lp in srečno!