0   

ni_pomembno @petelin 4. Dec 2010, 17:23

Fotoaparat Olympus SP 590-UZ.

Želja - v rahlo zatemnjeni dvorani slikati lightshow in mini ognjemet (cevi postavljene na ledu - se ve, le-ta je bele barve biggrin). Za ognjemet sicer obstaja scenski način, ne vem pa, kako naj se znajdem za slikanje lightshowa. Če bi slikal zgolj v luft, bi morda še nekako šlo, žal pa se barve, ki se odsevajo na ledu, na sliki komajda kaj poznajo. (Če povečam kontrast, postane slika rahlo pikčasta.)
Torej, kaj mi je storiti, katere manual nastavitve bi bile optimalne?

Dvorana Tivoli.
 0   

ni_pomembno @petelin 4. Dec 2010, 19:44

Pa kako slikati npr. takle screen v temi?:

Malo je zamegljena ponekod, ampak to zato, ker takrat še nisem imel stojala. A sam predel slike, kjer je zaslon, je pa zdrizast...
 0   

ni_pomembno @petelin 4. Dec 2010, 19:52

Pa še primer zanič slike v dvorani:

 0   

ni_pomembno @petelin 4. Dec 2010, 20:02

Še dve slabi fotki:Bolj kot šum mi je v primeru teh fotk moteč slab kontrast. Zelena in modra barva na ledu sta bledi.
 0   

martin @mart911 4. Dec 2010, 20:18

Pozab na stojalo. Pri višjem iso se nekoliko zgubi kontrast. Dej na manual če se da, in sam nastravi čas, za ekran ne rabš prov dolg cajt ker je svetel, tut tista fotka projekcije na ledu bi bla bolša če bi bla temnejša.
Upam da bo kej pomagal.
 0   

ni_pomembno @petelin 4. Dec 2010, 20:31

Ja, samo je mau blem, ker se dogodki hitr odvijajo; predn bi čas zaslonke manual spremenu, bi blo že večji del mim. Že npr. hokejisti in ta lightshow luč nimata enako hitrega gibanja.
 0   

Zelod @flambirana_oFca 4. Dec 2010, 23:30

Hm... moje skromno mnenje je, da preveč pričakuješ od tega fotoaparata.
Za fotografiranje takšnih motivov v takšnih pogojih (predvidevam, da svetlobe prav tako ni na pretek) in, da bi bile fotografije čiste, nestresene, svetle in ne zrnate/šumeče, je dSLR z objektivom vsaj f2.8 - nuja.
Hokeja še nisem slikal, predvidevam pa, da poteka približno hitro kakor odbojka v dvorani, katero sem prvič fotografiral nekaj tednov nazaj. In lahko povem, da sem se prekleto namučil, da sem domov prišel z le nekaj desetimi uporabnimi fotografijami. Pa z nobeno nisem dosegel fotografskega presežka. So bile bolj pod nivojem kakor nad. In slikal sem s Canon EOS 40D pri ISO3200 in z objektivi f1.8 pri blendi f2.0 - f2.5 in časi zaklopa so bili pa na trenutke tudi 1/1500s. Prav tako sem slikal tudi s s tele objektivom f2.8, s katerim sem pa imel pri isti ISO vrednosti in zaslonki f2.8 - f3.2, čase ne večje od 1/640s.
Tako, da ... za dobre fotke, bi bila za tovrstne dvoranske športe absolutno priporočena drugačna foto oprema.
 0   

heroj @heroj 5. Dec 2010, 14:47

Že s PRO opremo se je treba pomatrati ob "lightshowu", s tem fotičem pa boš težko pričakoval čudeže. Glede na to, da so luči ugasnjene, imaš zelo malo svetlobe. Zato se zoom objektivi ne uporabljajo dosti, bolj wide, pa z nizko blendo 2.8 ali manj. Tudi fokus na fotiču ima težave, zato je potrebno tudi malo manual uporabljat grin
Je pa predhodnik dovolj obrazložil. S tem fotičem težko kaj pametnega (kvalitetnega) pofotkaš že med tekmo, ko so luči na ful prižgane (govorim namreč o kvaliteti, kjer so fotke celo uporabne).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati