Od prihoda Nikona D7000, sem čakal do zdaj, ko vidim realne teste, pa tudi nekateri že veselo nakupujejo, slišim lepo lepo lepo, ne poznam pa človeka, s katerim bi lahko direktno spregovoril o primerjavi D300/D7000.
1. Največ škljocev namenim prireditvam, koncertom, otvoritve ipd. Pa tudi portretom in občasno landscape.
2. Z D300 sem se že rokoval, če bom vzel tega bi vzel rabljenega. Bil mi je všeč, imel sem dovolj časa, da sem ga dobro spoznal.
3. Verjetno je najbolje da se zapodim v kakšno trgovino oz. da pač nekako pridem do fotoaparata D7000, da lahko primerjam ergonomičnost
D300 je malo večji, verjetno boljši za držat, z gripom ima več fps, to se mi pa nekako zdi vse kar je boljše napram D7000, OK, marsikdo bo izpostavil AF točke, uporabljam v 99% Single point, pa tudi razporeditev na D7000 se mi zdi kul. Snemanje me ne pritegne, pritegnejo me fotke pri višjih ISO vrednostih, po katerih večkrat posegam. 2x SD kartica, recimo 16.2 mpx, pa to ne igra neke vloge. V fotoklubu pa mi nekako govorijo, da je vseeno D300 bolj profesionalen kot D7000, res je po obliki, po AF itd. ampak mislim, da je Nikon s tem novim modelom naredil ''čudež''
Torej, prosim za kakega izkušenca z obema fotoaparatoma, ali pa če lahko kdo res izstreli, če je slučajno D300 vseeno boljši. Js pa bom odpeketal v trgovino in stvari prečekiral. Vem da je pomembno kaj na body natikaš, zato naj nas ne odnese s teme, glede leč imam poštimano...
Lp!