0   

Martini456 @Martini456 21. Dec 2010, 17:37

Pozdravljeni,
že nekaj časa se počasi pomikam po vaših temah in so mi veliko pomagale, sedaj bi pa prosil za pomoč pri izbiri kabla ali brezžičnega prožilca za bliskavico. Imam Canon 430exII.
Je tale kabel vredu:
http://foto-klik.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=203&category_id=31&option=com_virtuemart&Itemid=71&lang=sl

Zanima me če bi bilo bolje kot kabel imeti brezžični sprožilec in če je dober in če je to sploh to:
http://foto-klik.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=240&category_id=31&option=com_virtuemart&Itemid=71&lang=sl

Se pravi prvo me zanima če je tisti kabel dober, drugo če je mogoče bolje brezžični in če je ta pravi za katerega sem dodal link?
Hvala
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 22. Dec 2010, 07:47

Kabel je sicer v redu, a ne omogoča toliko fleksibilnosti kot brezžični prožilec. Slej kot prej ti bo kabel v napoto ali pa prekratek, itd ... Glede brezžičnega prožilca pa boš mogel poseči po tej zadevici:http://foto-klik.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=197&category_id=36&option=com_virtuemart&Itemid=71&lang=sl
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Zelod @flambirana_oFca 22. Dec 2010, 15:58

Jaz imam točno tisti kabel (čeprav jaz sem vzel tistega dolžine 4 m, nekaj takega) in je odličen! Ohrani E-TTL se pravi, da greš lahko s časi zaklopa na npr. 1/800s in prožiš fleš na HiSpeed Sync. In tudi sama zgradba kabla ter materiali... resnično na nivoju narejeno.

Z brezžičnimi prožilci je pa tako - več fleksibilnosti. Če vzameš te low-cost varianto kot so kakšni Phottix, Cactus, Yongnuo... imaš fleksibilnost in edina omejitev je, da lahko slikaš le s časi pod 1/250s.

Kabel sem pa vzel izključno, ker potrebujem kdaj tudi za slikanje na višje omenjenih hitrostih in npr. kje v javnosti, če hočem osebo osvetliti s kontra smeri in ne tipično s položaja, ko je fleš nameščen na aparatu.
 0   

Martini456 @Martini456 22. Dec 2010, 16:54

Še zanima me zakaj flambirana_oFca uporabljaš 4m dolg kabel, a postaviš flash na trdno podlago in fotkič imaš v roki in fotografiraš, če mi lahko razložiš ker sem mislil da je kabel samo zato da lahko držiš flash z eno roko pod drugim kotom in fotkič v drugi roki. Ker praktično roke ne moreš stegnit 4m daleč, če ga postaviš na trdno podlago ga kabel ne more spodnest(flash-a)? Oprost za izčrpno vprašanje ampak me res zanima uporaba tega kabla.
 1   

Zelod @flambirana_oFca 22. Dec 2010, 19:43

Ja, ni problema...
Če grem kam ven npr. ne vem fotografirat v kakšen lokal neko dogajanje, imam v eni roki aparat ponavadi s fiksnim objektiom, v drugi pa fleš, ki je povezan s tem kablom. Ker je kabel dol 4 metre, imam tisti višek v sredini ali ovit okrog roke v kateri držim fleš, ali pa spet s širokim velcro trakom (tisti trak "na ježka"). V tem primeru uporabim kabel samo zato, da imam lahko osvetlitev iz različnih koncev.
Imel sem pa en shooting kjer sem prišel do zaključka, da bo potrebno osvetliti osebo, ki skoči v območje, s kontra strani (izza njenega hrbta mimo objektiva) in tega s sprožilci nisem mogel narediti, ker sem potreboval čas tam okrog 1/640s in več, tisto mi pa ponuja zgolj 1/250s. Zato sem vzel 4 metre kabla. Povsem dovolj, da ga razvlečem od body-ja, ki je na stojalu, na takorekoč drugo stran, vmes pa priteče oseba in doskoči. Fleš sem pa privil na t.i. heavy-duty studijsko stojalo. Je zelo trdno in noge so široko postavljene tako, da prenese tudi takšen razteg spiralnega kabla.
Sem pa res tisti spiralni kabel nekoliko razvlekel, saj je preveč močan in fleš že nekje z razdalje meter pa pol vleče nazaj, kaj šele s štirih metrov (čeprav se mi ne zdi, da ima tisto 4 m, prej manj).
Zahvala: Martini456


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati