Ja, ni problema...
Če grem kam ven npr. ne vem fotografirat v kakšen lokal neko dogajanje, imam v eni roki aparat ponavadi s fiksnim objektiom, v drugi pa fleš, ki je povezan s tem kablom. Ker je kabel dol 4 metre, imam tisti višek v sredini ali ovit okrog roke v kateri držim fleš, ali pa spet s širokim velcro trakom (tisti trak "na ježka"). V tem primeru uporabim kabel samo zato, da imam lahko osvetlitev iz različnih koncev.
Imel sem pa en shooting kjer sem prišel do zaključka, da bo potrebno osvetliti osebo, ki skoči v območje, s kontra strani (izza njenega hrbta mimo objektiva) in tega s sprožilci nisem mogel narediti, ker sem potreboval čas tam okrog 1/640s in več, tisto mi pa ponuja zgolj 1/250s. Zato sem vzel 4 metre kabla. Povsem dovolj, da ga razvlečem od body-ja, ki je na stojalu, na takorekoč drugo stran, vmes pa priteče oseba in doskoči. Fleš sem pa privil na t.i. heavy-duty studijsko stojalo. Je zelo trdno in noge so široko postavljene tako, da prenese tudi takšen razteg spiralnega kabla.
Sem pa res tisti spiralni kabel nekoliko razvlekel, saj je preveč močan in fleš že nekje z razdalje meter pa pol vleče nazaj, kaj šele s štirih metrov (čeprav se mi ne zdi, da ima tisto 4 m, prej manj).