0   

hamburg @hamburg 22. Dec 2010, 15:12

Pred kratkim sem se odločil za nakup malo konkretnejšega stojala in glave. S strani kolega sem bil opozorjen stojala firme Triopo in na stran Linkdelight. Ko sem se v zadevo malo poglobil sem ugotovil, da na naših forumih kaj konkretnega o Triopo stojalih ni, zato sem se odločil, da vam podam približno oceno stojala in glave.

Ker je potrebno pri nakupu izven EU še tako ugodni ceni dodati še DDV in carino sem se odločil za nakup iz EU. Omenjena stojala prodaja foto-tip.pl po zelo ugodni ceni. Svoje stvari prodaja tudi preko ebaya, vendar naj vas opozorim, da ima tam več oglasov za enak artikel z različnimi cenami pa tudi napisana zaloga ni vedno točna - prej raje preverite. Cena je enaka za obe strani.

Naročene stvari so bile pri meni v treh dneh, dobro pakirane in take kot so bile opisane.

Žal vam ne morem podati primerjave z drugimi stojali, ker jih nisem uporabljal.

Moje stojalo je izdelano iz magnezijeve zlitine, sem gledal tudi karbon pa je 2x dražji. Izdelava je videti kakovostna in ko je stojalo postavljeno je videti zelo stabilno. Moj model je namenjen popotnikom zato zložen meri samo 45 cm z glavo vred. Noge stojala se lahko fiksirajo v treh položajih, sestavljene pa so iz 4. kosov. Fiksiranje nog je izvedeno preprosto z vrtljivo matico, vsi vrtljivi deli pa imajo vložek iz gume, ki olajša oprijem. Ena od nog se odvije iz stojala in se skupaj z dodanim kratkim nastavkim spremeni v monopod. Poleg stojala je priložena še torba za prenašanje in imbus ključ za morebitno utrditev razrahljanih vijakov.
Glava prav tako deluje zelo kakovostno in kompaktno. Na njej sta dva gumba od katerih je spodnji namenjen premiku celotne glave po horizontali, zgornji pa premikanju fotoaparata v vse smeri. Tudi gumbi na glavi imajo gumijaste vložke, ki olajšajo in izboljšajo njihovo upravljanje.
Oboje skupaj tehta 2 kg.

Po nekajdnevni uporabi sem z stojalom zelo zadovoljen.

lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati