0   

Martini456 @Martini456 22. Dec 2010, 21:24

Prosil bi, če mi lahko nekdo pove če ima kakšne izkušnje s tem nahrbtnikom, kakšna je kvaliteta in seveda če se ga splača kupiti??
Iz fotografij mi je kar všeč in veliko opreme se da pospravit vanj. Cena se mi zdi ugodna, glede na Kata nahrbtnike so cene na pogled lepše grin Všečno mi je da se za slide-a pod roko in imaš fotkič direkt pod roko.
Mimovrste: http://www.mimovrste.com/artikel/2980100626/torba-za-fotoaparat-vanguard-up-rise-43
Original spletna: http://www.vanguardworld.com/index.php/en/pv/products/photo-video/detail-1-1-4-32.html
Hvala
 0   

Martini456 @Martini456 22. Dec 2010, 21:31

Mogoče bi tudi tale bil dober(večji kot prejšnji in ima dve naramnici):
http://www.mimovrste.com/artikel/2980100727/torba-za-fotoaparat-vanguard-up-rise-45
 0   

Oliver Ruškovič @eLiSiR 26. Dec 2010, 20:46

Ali pa 48ka? Predstavitveni video si je mogoče ogledati tukaj: http://www.youtube.com/watch?v=y-d_QBlFJGw

Tudi sam sem postal zainteresiran za omenjeni nahrbtnik saj zgleda precej praktičen. thumbsup
 0   

Martini456 @Martini456 26. Dec 2010, 20:53

Samo 48-tke ne prodajajo mimovrste...drugje pa sploh ne najdem vanguard ruzakov...
 0   

Oliver Ruškovič @eLiSiR 26. Dec 2010, 21:04

Pa res, škoda. Bom jih probal poiskati še kje drugje pa, če najdem javim. smile

Pri 45 me skrbi tisti spodnji žepek, ki se verjetno tako lahko odpre (-klik-), da ne bi kdo kje na kakem koncertu al pa kje ko je ful folka to komot odprl in ti kaj ven pajsnil.

EDIT2: Pa čaki saj to je na notranji strani? Potem pa super... že razmišljam, da bi si ga naročil. smile

Sem pisal na mimovrste.com in jih povprašal o drugih modelih, če jih bodo kdaj imeli na voljo. Bom pisal sem, ko mi bodo odgovorili.
 0   

Martini456 @Martini456 26. Dec 2010, 23:06

45-tko sem naročil in jo dobim jutri zjutraj(27.12. -zjutraj dobim) in sporočim kako zgleda in vse dodatne informacije...
 1   

Martini456 @Martini456 27. Dec 2010, 17:47

No nahrbtnik sem dobil in je zelo kakovstna izdelava, vse se lepo odpira in dovolj prostora za 4 objektive in flash in fotkič, mogoče ima malo teh manjših predalčkov za kartice pa baterije pa tako...drugače sem zadovoljen za zdaj...
Zahvala: eLiSiR
 0   

Oliver Ruškovič @eLiSiR 28. Dec 2010, 00:06

Koliko pa ima teh majhnih žepnih predalčkov in kje se kaj nahajajo?
 1   

Martini456 @Martini456 28. Dec 2010, 09:41

Ob strani sta dva in zgoraj v največjem predalu sta dva mrežasta predalčka in to je to, seveda drugače ima veliko prostora za velike stvari vendar za majhne malo primanjkuje, jst imam še od torbe take predalčke na ježke in bom v nahrbtnik verjetno jih kar pripopal notri...
Zahvala: eLiSiR
 0   

Oliver Ruškovič @eLiSiR 31. Jan 2011, 23:27

Tudi sam sem prejel nahrbtnik in moram povedat, da je ta res zakon. Za precej nizko ceno nudi zelo veliko in je ful praktičen.

Seveda bi lahko bil še boljši (razporeditev žepkov, le več teh... ipd..) ampak sem tudi s takim kot je zelo zadovoljen in dvomim, da ga bom kaj kmalu zamenjal, če sploh...
 0   

cere @cere 6. Sep 2012, 14:06

Vem, da je tema že malo stara vendar bom vseeno vprašal. Odločam se za nakup Vanguard up rise 45 ampak nikjer nisem zasledil ali je nahrbtnik dovol velik za objektiv 70-300 se ga da normalno pospraviti vanj ?
Hvala!
 0   

Martini456 @Martini456 6. Sep 2012, 14:09

Zdravo,
kateri model je ta 70-300mm , jst sm spravil noter canon 40d z mountanim Sigmo 70-200mm f/2.8....
 0   

cere @cere 6. Sep 2012, 14:25

Zdravo se opravičujem, zanima me za objektiv Tamron AF SP 70-300mm f/4.0-5.6 Di VC USD, Body imam pa D90. Verjetno bi mountan šel notri ? kaj pa predalčke bi se dalo tako razporedit, da bi bil v enem izmed prostorov tako, da bi lahko imel mountan tudi drug objetiv ta pa bi bil pospravljen v prostoru?
 0   

Martini456 @Martini456 6. Sep 2012, 14:31

Sam sem imel v ruzaku 40D s 70-200mm in sem notranjost razporedil tako da sem imel še prostor za Canon 17-40L, fleš canon 430ex in canon 85mm f/1.8 . V zgornjem predalu sem imel vetrovko in pol litrsko vodo ter še nekaj drobnarij...
 0   

Oliver Ruškovič @eLiSiR 6. Sep 2012, 16:18

Jaz sem si razporedil "predalčke" tako, da noter brez problema spravim mojega Nikon D90 + Nikkor 70-300 mm, bliskavico sb-700. 50mm in 18-105mm in še kakšen objektiv bi šel brez problemov not.

Brez problema s tako razporeditvijo žepkov spravljam na hitro v nahrbtnik fotoaparat + objektiv (hitri žepek) in ostale objektive.

Edino kar me pri nahrbtniku moti je nepraktičen zgornji del nahrbtnika ker je en predal in si ne moreš ravno razporediti kaj bi imel gor, ker se ti vsa oprema zameša, ker je samo en predal. Pa tudi hecno se odpira, oziroma sam se nazaj zapira kar je malce nerodno, ko hočeš kaj ven dobit. Verjetno je pa to ravno zato, da ti ne popadajo vse stvari ven, če imaš nafilano. Pa tudi ostali žepki so malo bedni oziroma bi bili lahko bolje razporejeni.

Drugače pa žepek za hiter dostop do fotoaparata zmaga! smile
 0   

cere @cere 6. Sep 2012, 19:36

@elisir : Točno to sem želel slišati! Tudi sam nameravam enkrat v prihodnosti priti, do točno take opreme in zato me je malo skrbelo, če bo šlo vse notri, da nebi sedaj nekaj kupoval potem ugotovil, da je nahrbtnik premajhen za vso mojo "bodočo opremo".
Se pa strinjam ja, da bi lahko bil še kakšen prekat ali kaj podobnega v zgornjem delu za kakšne malo manše zadeve ipd...

Zakaj pa ravno vanguar točno zaradi stranskega dostopa do fotokamere. Se mi zdi, da je zadeva kar priročna, da ne odpiraš celotnega ruzaka in skos tlačiš ruzak gor in dol.

Hvala za informacije .
 0   

Oliver Ruškovič @eLiSiR 7. Sep 2012, 00:32

Np. grin

Kar se tiče pa predalčka je pa res ta neverjetno praktičen. Sem takrat, ko sem iskal ustrezen foto-nahrbtnik pogooglal kar nekaj strani in tako prišel do Vanguarda.

Če pa kdo kdaj kje zasledi kaj še boljšega, se pa priporočam za info! smile
 0   

Janez Ule @ulej 7. Sep 2012, 05:33

Sam imam tudi up-rise 45. Super zadeva, edino malih predalčkov manjka. Noter komot spravim eos550 z gripom in na njemu EF100-400 objektiv. Noter gre še tamron 28-75/2.8, dve bliskavici, filtri, še en fotoaprat (malo večji kompakt) in še vedno mi ostane zgornji prostor za sendvič, ter 0,5L plastenko vode, pa mogoče bi še kaj stlačil noter. Skratka uporabna zadeva.
 0   

Andrej @TheBizz 7. Sep 2012, 08:01

Tudi sam sem že lep čas zadovoljen uporabnik Up-Rise 45. V spodnjem predalu imam nikon D90 + 70-300, fiksna 35 in 85,sigmo 10-20,tamrona 17-50 in cca 5 filtrov v škatlicah, v zgornjem sb700 in ostale drobnarije. Je pa super, ker zgoraj vzamem fleš stran in brez problema notri spravim anorak,kakšen sendvič,0,5l pijače, majico pa spravim v sprednji tanki predal. Tudi vrečka namenjena nogam stativa je priročna,na kakšnem bolj hribovskem potepu imam notri zataknjeno 0.5l pijačo da je vedno pri roki.

Tako da, še en glas zanj thumbsup

lp

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati