0   

mx_girl @mx_girl 27. Dec 2010, 14:27

Zdravo. Tudi jaz sem neke vrste amaterka na področju kvalitetnejših fotoaparatov. Letos pa sem se odločila, da bi se začela bolj intenzivno ukvarjati s tem ''športom''. K tej odločitvi seveda sodi tudi odločitev o novem fotoaparatu =))
Okej, dovolj dolgovezenja. bigrazz Kateri fotkič bi bil v nekem cenovnem razredu do 1000€ in nebi bil studijski, temveč za fotografiranje ekstremnih športov(motokros,štirikolesniki in bmx:)? Po vsej verjetnosti Canon ali Nikon.

Me pa še zanima vaše mnenje o Canonu 550D. Je preveč studijski? ni primeren za motokros?

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovore!
Najlepša hvala. Lp, Nina =)
 0   

andyz @andyz 27. Dec 2010, 14:50

Ne vem, kaj si predstavljaš pod "studijski". Vsi DSLR s crop in FF senzorji so uporabni za teren. Bolj pomembno je, kateri objektiv boš dala gor. Za hitre športe je pomembno, da ima veliko svetlobno jakost, torej max. blenda vsaj 2.8.
V kolikor nameravaš fotkati z "rafalom", je tudi važno, koliko fotk na sekundo je sposoben narediti aparat. Kakšne 4 - 5 bo kar dovolj. Mislim, da bi se za 1000.-EUR dalo dopiti kar spodoben aparat (brez objektiva seveda, ali pa s kit objektivom, ki ni bogve kaj).
 0   

Danijel Žagar @Danijelz 27. Dec 2010, 14:51

Studijski fotoaparat? To je najbrž tak, ki je prišvasan v studio? bigrazz

Za šport boš najbrž rabila hiter rafal (fps) in primeren objektiv (oziroma več objektivov).

550D je za svojo ceno odličen fotič. Če daš gor dober objektiv, je slika gotovo boljša kot s 7D + kit objektiv. Nima pa bliskovitega avtofokusa in fps.

Glavni problem ti bo tvoj budget. Raje investiraj v objektive, body že zamenjaš če se pokaže potreba.
Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away. (Antoine de Saint-Exupery)

http://www.socahiking.com


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati