@zapp
1. Punca sama nosi jadro in desko v vodo.
2. Našel sem podobne surf videe, ki so mi všeč in so vglavnem posneti z 70-200 in to na 7d (1.6crop senzor, kot 550d)
@poetski
Jaz sem to temo zaključil že, ko sem napisal post "
Super odgovori. Mi je jasno sedaj. Hvala". Pa sem jo zaključil tudi drugič z
Midva surfava zaenkrat samo po hrvaškem. Ja najverjetneje bom vzel 70-300. Še enkrat hvala vsem za odgovore.
Kritiko rad sprejmem tako pozitivno kot negativno. Ampak samo če mi je podana z "
spoštovanjem in oliko". Če bi bilo nekaj spoštovanja in olike v georgeovih postih bi bila ta tema že zdavnaj zaključena. Tako pa pa imam vso pravico povedat tudi jaz svoje mnenje. Sploh pa mi je sedaj žal, ker dovolim da me 2 osebi razkurita s svojim primitivnim razmišljanjem. Zakaj nekoga sploh briga kakšen fotoaparat imajo ostali. Padel sem pa tudi jaz nizko, ko se nagovarjam z njmi.
Moja kritika o georgovi internetni strani je bila mišljena dobro namerno. Samo izrazil sem jo na način kot on meni. "
Kritiko moraš vzeti z zadržkom."
Sploh pa me fotografija ne zanima prav nič. To bolj zanima punco. Mene zanima samo film. Surf filmčki so samo en majhen del uporabe. Jaz če bi lahko z mobitelom posnemel dobr film sploh ne bi kupoval dslr-ja. Mislim pa si sam doma narediti slider, crane in steadycam. Shoulderrig pa sem že naredil. Če je za georga, cfb1970, zapp0 in njim podobnim fotoaparat za ene 500-1000€ in doma narejeno dodatno opremo "postavljanje", potem pa si mislim da so oni ena tistih oseb, ki jih moti tudi sosedov audi, sosedova nova fasada,...
O shutter speed, ISO, exposure, aperture, white balance, f-stops,... pa vem že dovolj za kar bom rabil. Se pa verjetno bom še zmerej učil, ker se tudi mojstri skos učijo.
In še enkrat. Za dslr so raznorazni tečaji, na internetu je ogromno snovi, poučnih filmov,... Skratka možnosti za naučit se je kjerkoli in kadarkoli. Kdaj naj si potem po vašem mnenju nekdo kupi dslr? Se bo lažje naučiti brez aparata? Grem lahko sploh na tečaj, če nimam dslr? Za koga so potem sploh narejeni te hobi modeli, kot je 550d?