0 

Panter23 @Panter23 3. Mar 2005, 10:26

Imam eno vprašanje glede filmčkov pri omenjenih dveh aparatih.
Imel sem priložnost preizkusiti oba aparata, ker se oče odloča med njima. Problem se pojavi, ko hočem doma združiti več krajših filmov s pomočjo widnows movie makerja. Sonyev format spozna, in ga importa, vendar vedno, ko ga hočem prenesti na storyboard, mi program zamrzne.
Probaval sem tudi že s programom super video converter, da bi spremenil format v .avi, pa tudi ta zmrzne, ko začne konvertirati.

Problem pa je tudi pri minoltinih filmčkih, ki jih widows movie maker sploh ne prepozna, tudi super video converter ne, pri convertanju s pomočjo avi2divx pa je problem z zvokom, vsako sekundo se pojavlja kot nekakšnen pisk.

Ali so možne kakšne rešitve, da bi filme urejal v windows movie makerju? Ne bi rad delal s kakšnim naprednejšim programom, ker ne rabim veliko funkcij, samo kakšne prehode in rezanje ter dodajanje glasbe, kar wmm omogoča in je preprost za uporabo!
   0 

Miha Rekar @Mih@ 3. Mar 2005, 10:39

Če hočeš v movie makerju delat, pol sam riši slikce v slikarju pa jih lepi zraven, zato ker je movie maker totalen ku+rac od ovce. Oprostite izrazu ampak to je ras zanič.
Za editiranje filmov si privošči (kupi, ali pa naredi tisto, o katerem se na tem forumu ne sme govoriti :twisted: ) nekaj od Pinnacla. Najboljš čist klasičen Pinnacle Studio 8 al pa 9. S tistim se da vse kvalitetno in dobro editirat filme. Sicer je teh programov malo morje, ampak to je (za moje in mnoge) pojme najboljš, kar se tiče amaterske obdelave. Če bi se šel pa profi obdelavo, potem pa Adobe Premiere.

Čist tko btw. če oče kupuje fotoaparat za filme snemat, naj raje kupi digitalno kamero, ker so fotoaparati bolj tako-tako pri snemanju filmov. Z dobro digitalno kamero pa se da tudi dokaj solidno fotko narest. Najprej razmisli, zakaj boš rabil fotoaparat/kamero, potem pa se odločaj.

   0 

Panter23 @Panter23 3. Mar 2005, 10:58

Heh, filmčki so samo za by the way, tko, če je kaj zanimivega, da se vid pol tud na filmčku. Rabi fotlkič s širokim kotom, prepričala pa sta ga ročni zoom pri teh dveh. Pa seveda kvalitetne fotke. Sicer bo še mal počakou, ampak trenutno sta ta dva v igri. Če bi hotu profi filme delat bi itak se mogu poglobit v kakšn orenk program, sam men se gre samo za simpl obdelavo. Bom probal še s teme programom, studio 9. Kolk je pa to kej simpl za uporablat?
   0 

Miha Rekar @Mih@ 3. Mar 2005, 12:20

Je zelo simpl. Ubistvu bi ti ga opisal kot zelo enostaven in zmogljiv program (za amatersko obdelavo, seveda). Maš pa ful verzij, od čist navadne, oskubljene, do take, kjer maš še 100+ prehodov, večinoma itaq brezzveznih, tako da ti priporočam neko normalno verzijo. Za več informacij (kje se da dobit) pa pm al pa mail.

Kar se pa fotoaparata tiče bi ti pa priporočil a200. f828 je že kr mal star, a200 je pa nov in naslednik a2. a2 je bil porazen aparat, ker so ga lansirali tako hitro samo zato, ker so vsi lansirali 8 mpix hibride. a200 je v bistvu nadaljevanje razvoja od tam, kjer so z a2 obstali. Slika je v primerjavi z a2 odlična, ostalo pa je imela itak že a2 na vrhuncu (objektiv, ohišje, oprijem, funkcije). Res priporočam. Najceneje ga boš gotovo dobil pri uvozniku Euro foto - Foto bobnar. Sedež ima v kranju, štacune pa ima povsod po gorenjski. http:/www./eurofoto.si/

:fredy:

   0 

Panter23 @Panter23 3. Mar 2005, 13:47

Ja, sej sm slikou že z obema, končna odločitev itak ne bo moja smile
Men se je zdela minolta mal plastična. Je pa res da je Sony dost velčji pa težji. Pa še macro ma minolta bl švoh. Slike so pa pr obeh fotoaparatih super.
   0 

Mihy @Mihy 3. Mar 2005, 15:55

no nevem zakaj tako simfate cez movie maker
js sm ta filmcek http://freeweb.siol.net/dtancer/Skoki1.wmv zmontiral z move makerjem 2 pa sem zelo zadovoljen z njim ž
probal sem tudi Premiere Pro pa sm znal iz kamere samo capture naredit :mrgreen: nekaj casa sem delal pa tudi z pinnacle studio 9 samo mmi nekak ne odgovarja pa veliko rama mi pozre
aja uni flimcek je sneman pa z sony dsc-f828
   0 

Miha Rekar @Mih@ 3. Mar 2005, 16:01

To je pa en moj frend naredu s pinnaclom! Movie maker ni v redu, ker prepozna malo formatov, exportat se da v malo formatov, da sploh ne govorim, da se skoraj ne da uskladiti filma z glasbo (kar so delali pri temle filmčku).Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati