fearless je napisal/a: |
kaj naj kupim na 430ex za en difuzor za fotkanje javnih nastopov v GŠ / slikanje manjših skupin (10) v prostoru 8x10. luč dovoljuje 1/125 4.0 iso 800. Je garry fong sphere rešitev? |
kaj naj kupim na 430ex za en difuzor za slikanje manjših skupin (10) v prostoru 8x10. |
luč dovoljuje 1/125 4.0 iso 800. |
Je garry fong sphere rešitev? |
zapp0 je napisal/a: |
Kaj pa potem ti "difuzorji" ala garry fong sphere sploh delajo?
Pomoje nič ![]() |
Isti efekt po mojem skromnem mnenju naredi takle "difuzor". Svetlobo tako razprši po prostoru, da vir bolj ko ne postane prostor sam, ne pa fleš. Seveda na račun ogromnih izgub moči. Na prostem ali v veliki dvorani je verjetno zato zadeva povsem neuporabna. |
Že bel dežnik je na nekaj metrih skoraj brezvezen. |
okej,
gre za to, da so tistele nastavitve bile mišljene za pridobivanje fotk brez fleša. Ambientalna svetloba seveda je, je pa daleč od popolne. Marela ali kakršen koli studio je nemogoč, ker se vse dogaja live, bom preizkusil in potem javim kako in kaj je šlo. ![]() debata pa kar naprej, tudi meni ne bo zmanjkalo vprašanj. šeenkra gre za to, da sedim v prvi vrsti nastopa na osvetljenem odru (2 reflektorja n-watt + lampice z rumeno svetlobo. 1,5-2,5 m stran od mene so nastopajoči, ki jih moram pofotkati. Načeloma delujem na rangeu 18-24mm pri crop faktorju 1,6. odločil se bom malo preizkusiti na generalki, potem pa zares na nastopu. Torej direkt, ali bounce od stropa, ipd. |
okej,
šeenkra gre za to, da sedim v prvi vrsti nastopa na osvetljenem odru (2 reflektorja n-watt + lampice z rumeno svetlobo. 1,5-2,5 m stran od mene so nastopajoči, ki jih moram pofotkati. Načeloma delujem na rangeu 18-24mm pri crop faktorju 1,6. odločil se bom malo preizkusiti na generalki, potem pa zares na nastopu. Torej direkt, ali bounce od stropa, ipd. |
Ozadje mi je že zdaj dovolj osvetljeno, bi pa res rad cca 1/32 do 1/16 moči v prve osebe. Seveda je odveč poudarjati, da ob zoomu proti 70mm svetloba močno pade, potem pa so še oblečeni v črno, pa smo tam. |