0   

Martin @Mart1 10. Jan 2011, 22:17

Zdravo,

pred kratkim sem dobil fotoaparat Canon ae-1. Imam problem, zaklop je sprožen, ročica za navijanje filma ne gre naprej, gumb za previjanje filma pa je prav tako pritisnjen.
Problem se pojavi, ko želim vstaviti film saj ga ne morem naviti oz. tudi če bi ga navijal nekako na roke se zaklop ne bo sprožil. Malo sem brskal po internetu in opazil, da je imalo kar nekaj ljudi s tem težave, nikjer pa nisem zasledil rešitve. Ima kdo kakšno idejo?
 0   

Bostjan @Archie 10. Jan 2011, 22:56

Odpri aparat.

Najprej preveri, če je vse na mestu.. če se je ogledalo dvignilo in če zaklop ni zataknjen. Če je vse videti OK, potem poskusi z roko sprostit navojnik filma ali špulo na desni strani. Nežno ga poskusi previt v desno, da se napne zaklop in sprosti gumb za previjanje. Če bo vse po sreči se zadeva sprosti. Brez sile! Drugače pa nimam idej.

 0   

Martin @Mart1 10. Jan 2011, 23:13

Zdravo, sem vedel, da se bomo narobe razumeli. Nisem ravno dober v opisovanju reči smile. Glavni problem je verjetno v tem, da filma sploh ni notri, kar pomeni, da se tudi odsimulirati ne more previjanje film nazaj saj je indikator na S oz. začetni poziciji.. Zaklop je bil sprožen, pritisnjen gumb za previjanje filma pa je blokiral ročico za navijanje filma (naprej oz. na naslednji posnetek). Ker notri ni filma in ga torej ne morem "prevrteti" se tudi tisti gumb za previjanje ne sprosti in posledično zaklop..
 0   

Bostjan @Archie 11. Jan 2011, 10:01

Lahko pa simuliraš previjanje filma in poskušaš premakniti kolešček na vodilu oz. štulo za navijanje z roko. Le poskusi, če gre v levo in potem v desno. Še enkrat .. brez uporabe sile.
 0   

Tina @bubbles 6. Mar 2014, 12:52

Živjo,
mene pa zanima kje lahko kupim baterijo za canon ae-1 in pa cena?
 0   

nocomment @nocomment 6. Mar 2014, 16:51

Baterija je 4LR44. Če je ne najdeš v tvoji najbližji trgovini z baterijami kupi štiri LR44 baterije (te imajo povsod), zloži eno na drugo in jih ovij z lepilnim trakom.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati