Torej po vseh prebranih forumih (ni bilo ma ur)hehe sem se odlocil za nakup objektiva :
Sigma 70-200mm 2,8 EX HSM II Macro APO DG
za moj fotoaparat nikon d5000
Imam prosnjo in me zanima kje kupiti in katera trgovina
Ali Slovenija ali v cenejsi Avstriji , Nemciji ......kje imate dobre izkusnje , da ni kaksen nateg,predvsem tujina itd....
Prosim vas da mi tudi razlozite kako gre predvsem z poslovanjem v tujini.
Kolikor sem bral je treba ponavadi preko banke najprej nakazati denar in potem ti tudi trgovina poslje zadevo ki si jo narocil.
Torej mnenja in vse kar sem napisal
Hvala vsem ki mi boste pomagali.
Če nočeš imeti 'cirkusa' z vračanjem in zamenjavami, ob možnosti, da dobiš slabši primerek, potem pokliči direktno uvoznika in bo vse še najbolj enostavno.
Pa tudi skoraj zanesljivo ne bo bistvene razlike v ceni proti tistim zunaj...
Sigmo bi res raje pri nas kupil. Lahko se zgodi, da bo potrebna kalibracija, ki jo sicer slovenski uvoznik naredi zastonj. Če pa bo nakup iz tujine, pa vprašanje, koliko ti bo šel na roko. Saj je dober človek, ampak dolžnost mu pa to ne bo
Mislim, da sem jo v Velikem poku videl za pod 800 - recimo po spominu okrog 770 - pa iz prakse ti povem, da se da dobit na gotovino še ene 7% popusta brez večjega pregovarjanja. Oz primerek v vitrini je avtomatsko nekaj cenejši, ker je bil pač "razstavljen".
Še vedno je sicer dražje - ampak imaš pa možnost testa primerka ... Tako sem jaz kupil Tamrona. Stestiral 3, izbral najbolj zanesljivega pri ostrenju.
Ja pri hitrih časih nima smisla - oz je efekt (zelo verjetno) celo negativen.
VR rabi čas, da stabilizira sliko - če fotkaš recimo eno akcijo, kjer imaš kratek čas (npr 1/500) in še po možnosti v zaporedju - bo z VR izplen ostrih slik zelo slab ...
Mene tud po resnic povedan rajca tale objektiv.
Kolk pa stane to kalibriranje pri Slovenskem zastopniku? Seveda je govora o objektivu kupljenemu v tujini
sicer se pa tudi rabljeni prodajajo stalno, mislim da je to se najboljsa opcija, ce se seveda da zmenit za primerno ceno. za moj bajonet so redke, za tavelke pa precej pogoste...
sicer pa je objektiv super
ciao
pentax k7 + grip, da 15/4 ltd, fa 31/1.8 ltd, fa 50/1.4, fa 77/1.8 ltd, tamron 90/2.8 macro, 17-50/2.8, sigma 24/1.8, 70-200/2.8, falcon 8/3.5 fisheye, revuenon 55/1.2