Zanima me če mi lahko vsi, ki imate ta fotkič in vsi, ki ste ga sprobali poveste malo več o AF hitrosti 5D, uporabljal bi jo za koncerte in portrete; na koncertih se ve, da je slabša svetloba. Slišal sem da počasi ostri v slabih pogojih, sedaj imam 40D, ki se mi zdi precej hiter. Če bi mi podali približno primerjavo bi bil zelo hvaležen.
Pred cca. dvemi leti sem opravil menjavo, ki jo omenjaš - takrat sem šel it 40D na 5D - in lahko rečem, da nisem opazil kakšnih bistvenih sprememb oz., ker se človek težko navadi na slabše, bi verjetno opazil, da je sposobnost/hitrost ostrenja nazadovala...
Če fotkaš koncerte in portrete imaš zaslonko vedno precej odprto, tako da se s prahom ne obremenjuj... je popolnoma enaka zgodba kot pri 40D....
Glede AF-a...40D ima popolnoma enak AF senzor kot 5D mk2... sem imel na enem koncertu oba body-ja sabo...in nisem opazil razlike...Pomembno je, tudi kakšen objektiv imaš gor...ker če imaš na enem L objektiv na drugem pa recimo 50 1.8 oz. kakšnega tamrona... vemo kakšna je zgodba... z L objektivom mi 5D ostri brez težav tudi ko je svetlobe za iso4000 f2.8 in 1/30s...
Če pa imaš v mislih staro verzijo 5D pa ti priporočam, da jo prej preizkusiš...tam pa je velika razlika napram 40D....sicer še vedno...veliko pripomore dober objektiv